EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: Weer winst voor Heylen

 heijlen_megane

Jan Heylen van Racing for Belgium heeft zijn winst van gisteren vandaag herhaald. Deze keer mocht hij van pole position vertrekken en leidde hij de race van start tot finish. In de rest van het veld vonden flinke gevechten plaats. Jeffrey van Hooydonk werd tweede en Renaud Derlot derde. De Nederlanders deden het ook niet onderverdienstelijk. Bernard ten Brinke kwam als tiende over de eindstreep, Frans Verschuur als veertiende.


Tekst: Laura Postma

Bij de rollende start was het Jan Heylen die als eerste er vandoor ging met achter hem Simon Abadie en Jeffrey van Hooydonk. In de tweede ronde kwamen verschillende auto’s met elkaar in botsing, wat het einde van de race voor Mathieu Lahaye, Ludovic Badey en Jean-Christophe Ravier betekende.

Abadie kon zijn tweede positie niet behouden. Hij werd eerst ingehaald door Van Hooydonk, daarna door Derlot. Vervolgens was het Cesar Campanico die zijn Mégane voorbij die van Abadie stak en daarna voerde Renaud Kuppens achter hem de druk op.

Voor in het veld sloegen Heylen, Van Hooydonk, Derlot en Campanico een gat naar de rest van het veld. De top vier leek beslist. Maar in de laatste ronde kreeg Portugees Campanico last van mechanische problemen en hij werd uiteindelijk als twaalfde geklassificeerd. Daarmee viel de vierde plaats in handen van Renaud Kuppens. Abadie was ondetussen teruggevallen naar de negende plaats.

En zo scoorde Jan Heylen zijn tweede overwinning, pakte Van Hooydonk zijn eerste punten en Derlot betrad twee maal het podium.

Uitslag race 2 Eurocup Mégane Trophy
1. Jan Heylen 9 ronden in 5.06.418
2. Jeffrey van Hooydonk op 1,418
3. Renaud Derlot op 5,707
4. Renaud Kuppens op 17,097
5. Nicola Gianniberti op 17,87
6. Frederic Gabilon op 18,274
10. Bernard ten Brinke op 24,261
14. Frans Verschuur op 31,133
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet