DTM

DTM: Audi oppermachtig in Brno


 Hakkinen 1

De Dunlop-banden hadden het zwaar op Brno. Al in ronde drie gaat er een band van Häkkinen aan. De Fin moet langzaam terug naar de pits om een nieuwe te halen. Hij is daarna wel kansloos voor punten en zal ongetwijfeld na België meer verwacht hebben deze race. Ook Aiello kent eenzelfde probleem in ronde 16 wanneer zijn rechter achterband kapot gaat. Het kost ook hem veel tijd om de pit te bereiken en valt daardoor ver terug. Fässler en Margaritis vechten aan het einde van de race voor plaats 14, komen met elkaar in aanraking. Beiden moeten hierna de pit bezoeken. Bij Margaritis loopt echter de band eraf. Of dit komt de beroering met Fässler of om een andere reden is niet duideijk, maar daarmee is hij nummer drie met een bandenprobleem.

Ook McNish, die een zeer sterke race rijd, heeft pech. De Schot rijdt bij zijn eerste stop te hard door de pits en moet nogmaals binnenkomen voor penalty. Het komst hem vermoedelijk de vierde plaats in de race. Een prestatie die hij hard nodig heeft, want McNish kent nog niet een bijster goed seizoen in zijn Audi. Hij is echter op Brno al het gehele weekend snel en het zal dan ook nu blijken of hij deze vorm door kan zetten in de rest van het seizoen.

Niet alleen Schneider valt uit in de race. Ook Mücke en Reuter zien het zwart/wit geblokt niet vallen. Beide komen met een snelheid die zeker niet de bedoeling is binnen in de pit en stappen uit. Aan het einde van de race zijn de gevechten echter nog niet gedaan. Hoewel het al snel duidelijk is dat Ekström de overwinning zal pakken, wordt er nog hard doorgevochten voor de laatste podiumplek.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet