DTM

DTM: Audi oppermachtig in Brno

 Ekstrom 1

Voor het eerst dit seizoen was het niet Mercedes die kon overtuigen in de DTM. Voor het eerst ook was het geen Mercedes die won. Al aan het begin van de race gooit Paffett zijn eigen ramen in door te vroeg van start te gaan. Frentzen pakt de leiding maar moet deze afstaan na zijn stop. Ekström pakt hem dankbaar over en rijdt samen met Kristensen moeiteloos weg van de rest. Hij pakt zijn eerste overwinning van het seizoen en tevens de leiding in het kampioenschap. Frentzen staat voor het eerst op het podium, maar had na zijn prima start van de race ontgetwijfeld meer gewild.


Tekst: Pieter de Boer

De start van de race verliep bijna vlekkeloos. Iedereen komt prima door de eerste bocht heen, echter halverwege de ronde gaat het even mis wanneer Fässler spint en de weg blokkeert voor Kaffer. Beide kunnen echter hun weg vervolgen. Schneider vind zijn Warterloo echter al wel in de eerste ronde. Eerst schiet hij door de grindbak heen, kort daarop zet hij zijn wagen aan de kant. Een precieze oorzaak zal later van de coureur zelf moeten komen. Paffett, na de start nog liggend op plaats twee, moet zijn plaats afstaan wanneer hij inderdaad een drive-trough penalty krijgt voor zijn valse start. Ekström neemt de tweede plaats over en rijdt het gat van bijna twee seconde naar Frentzen moeiteloos dicht.

 Frentzen-start 1


Opvallend zijn de late stops van de heren coureurs. Slechts een handje vol coureurs gaat inderdaad in ronde zes, wanneer het toegestaan is, de pits in. De rest wacht bijna tot halverwege de race die dertig ronden duurt. Wanneer Frentzen in ronde elf inderdaad de pit opzoekt is het gat met Ekström en Kristensen gereduceerd tot niets. De drie coureurs liggen binnen drie tiende van een seconde. Kristensen en Frentzen stoppen gelijktijdig en komen in gelijke volgorde weer de pits uit. Het gevecht tussen de twee wordt echter wel spannend en ze vechten deur aan deur voor een aantal ronden. Pas wanneer Ekström zijn stop heeft gemaakt en voor Frentzen weer de baan opkomt weet Kristensen Frentzen te passeren. Beide Audi’s rijden moeiteloos van de Duitser weg en rijden hun wagen veilig naar huis.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet