Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DNRT

DNRT: Autovisie Caterham Academy beleeft natte vuurdoop op CPZ

caterham_academy_1

Op 5 april zijn op Circuit Park Zandvoort de eerste twee races in de Autovisie Autovisie Caterham Academy verreden. De Autovisie Caterham Academy is een nieuwe raceformule, opgezet naar Engels voorbeeld. Doel is rijders met weinig tot geen circuitervaring het kunstje van racecoureur tot in de finesses in de vingers te laten krijgen. De klasse kenmerkt zich door technische gelijkwaardigheid, intensieve begeleiding en slim geplande doorgroeimogelijkheden. Maar het gaat uiteraard vooral om hard maar fair racen tegen elkaar in de legendarische Caterham Super Seven.

Tekst en foto’s: PR

De Caterham Super Seven is wereldwijd de meest gebruikte racewagen. Meer dan 700 Sevens zijn regelmatig op het circuit te vinden. In Engeland bestaat sinds 1994 de Caterham Academy, een klasse die inmiddels al jaren zeer succesvol enthousiastelingen een springplank vormt voor de racerij, en waarin honderden rijders op het scherp van de snede en met heel veel lol het tegen elkaar opnemen.

Navolging
Het initiatief heeft inmiddels navolging gevonden in diverse andere Europese landen, waaronder Nederland. Caterham-importeur Van der Kooi heeft de Nederlandse Caterham Academy opgezet in samenwerking met het tijdschrift Autovisie. Autovisie heeft een lange traditie met deelname in vernieuwende raceklasses. Bovendien behoort het genieten van auto’s tot de ‘core business’.

Coureursopleiding
In maart hebben elf Caterham-coureurs gezamenlijk de coureursopleiding van de rensportschool Zandvoort doorlopen. Op 3 en 5 april volgden de eerste officiële training en racedag. Onder natte en dan weer droge omstandigheden werd er onderling stevig geknokt tijdens de twee races. De eerste race was een prooi voor Ed Weerensteijn. Vlak achter hem klopte David Hannewijk op de meet Autovisie-redacteur Ralf Dennissen in de strijd om de tweede plek. Ook daarachter hadden groepjes rijders gedurende de twaalf raceronden het doorlopend met elkaar aan de stok. Vlak voor race twee zette het beloofde weerbeeld van hagel en regen door. Toon Rutgers schreef op een uiteindelijk opdrogende baan die tweede race van 12 ronden op zijn naam, voor Weerensteijn en Dennissen. Weerensteijn voert daardoor nu het klassement aan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet