Diversen

Div: Gemeente Zandvoort wil Rob Slotemakerstraat

Rob Slotemaker krijgt, als het aan de gemeente Zandvoort ligt, zijn eigen straat. Het weggetje waar nu de ingang van de antislipschool van Slotemaker is, zal naar de in 1979 overleden coureur worden vernoemd.

Tekst: Marc Kok

Morgen verschijnt in de Zandvoortse Courant de officiële publicatie, die procedureel nodig is om de naamswijziging juridisch te mogelijk te maken. De nieuwe naamgeving betreft het weggedeelte dat loopt vanaf de achteruitgang van het vakantiepark Center Parcs tot aan de Burgemeester van Alphenstraat, zo meldt de gemeente. De hele bureaucratische weg zal bewandeld worden, want formeel geldt er nog een bezwaarprocedure.

50 jaar antislip
Volgens een woordvoerster van de gemeente Zandvoort is het verzoek voor de straatnaamvernoeming gekomen van de antislipschool. Vorig jaar vierde de antislipschool haar 50-jarig bestaan.

480_slotemaker
Foto: Gerrie Hoekstra 1979

Eren
Met de naam wil het gemeentebestuur de bekende Zandvoorter eren. In 1979 verloor Slotemaker het leven tijdens een autorace op het Circuit Park Zandvoort. In de geschiedenis van de Nederlandse autosport was Rob Slotemaker een 'alleskunner' die in vrijwel elke autosportdiscipline thuis was. Naast vermelding op het Nationaal Autosportmonument (bij de ingang van het circuit van Zandvoort) leeft zijn naam inmiddels ook voort met de Rob Slotemakerbocht op CPZ. Binnenkort krijgt hij dus tevens zijn eigen straatnaam.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet