Porsche Cups

Porsche Supercup: Tim Buijs wel de snelheid, niet het geluk op Bahrein

tim_buijs_1

In een zonovergoten Bahrein kon Tim Buijs afgelopen weekend zijn snelheid in beide Mobil 1 Porsche Supercup races niet uitbuiten. Op de 5,412 meter lange baan klokte de Team Bleekemolen debutant in de training en kwalificatie prima rondetijden, maar viel in beide races buiten de punten. Een turbulente race op zaterdag bracht hem op plaats 21. In de afsluitende manche op zondag eindigde de inwoner van Nijmegen op de negentiende stek.

Tekst en foto’s: PR

Vrije training en kwalificatie
Omdat het Bahrein International Circuit nog onbekend terrein was, zocht Buijs op vrijdag in de enige vrije training van 45 minuten de limieten van het circuit op. Hij leerde de baan in snel tempo kennen en wist zijn tijden telkens verder aan te scherpen. Buijs probeerde de stijgende lijn door te trekken, totdat Jan Seyffarth hem in bocht 1 van de baan drukte. In de slotfase probeerde Buijs opnieuw aan te zetten voor een snelle tijd, maar de sessie werd niet veel later afgevlagd. Hij moest genoegen nemen met plaats 24. Positief gestemd ging Buijs op zaterdagmorgen de belangrijke kwalificatiesessie in. Met een nieuw setje banden ging de regerend kampioen van de Dunlop Sportmaxx Clio Cup voor een snelle tijd. In zijn eerste Porsche Supercup-kwalificatie ooit eindigde hij op de 22ste plek. Met zijn op-één-na-beste tijd verzekerde Buijs zich van de 21ste gridpositie voor de afsluitende race op zondag.

Race 1
In de openingsrace op zaterdagmiddag kwam de 22-jarige coureur goed uit de startblokken. In de gebruikelijke drukte na het doven van de startlichten verloor Buijs echter drie plekken in de eerste bocht. Eenmaal in het juiste ritme leverde Buijs een ware inhaalslag. Met goede sectortijden klom hij naar de negentiende plek. In een moment van onachtzaamheid spinde Buijs echter tijdelijk van de baan en verloor enkele plaatsen. De student (Business Studies) eindigde de 12 ronden tellende race als 21ste.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet