Formula Regional European

RWS: Ammermüller oppermachtig in Eurocup Formule Renault 2.0

 ammermuller2


Wie het tot nu toe nog niet geloofde, zal na het weekeinde in Valencia overtuigd ziin: Michael Ammermüller van Jenzer Motorsport is dit seizoen dé ‘man to beat’ in de Eurocup Formule Renault 2.0. Met vier races achter de rug, waarbij hij vier maal een pole position pakte en ook nog eens vier keer zonder ogenschijnlijke moeite won, is hij in ieder geval bij de start van het seizoen de favoriet voor de titel. Romain Grosjean scoorde zijn tweede podium en de derde plaats was voor de Japanner Hiroyuki Matsumura, die slechts drie races in de autosport achter zijn naam heeft staan. Beste Nederlander was Carlo van Dam, met een vijfde plaats.


Tekst: Laura Postma

Zoals we dat al bijna van hem gewend zijn, verdween Ammermüller bij de start aan de horizon. Achter hem wist Kobayashi, gestart van een derde plaats, Grosjean voorbij te schieten. Xavier Maassen blokkeerde zijn remmen aan het einde van het rechte stuk en kwam daardoor in het grind terecht. Hij zou in de elfde ronde uitvallen.

Aan het einde van de eerste ronde herstelde Grosjean zijn verloren positie en de leider in het Franse kampioenschap Formule Renault herwon met een inhaalmaneuvre op Kobayashi zijn tweede plek. Hierdoor kreeg Matsumura ook de kans om een poging te wagen en veroverde de derde plaats. Daarmee waren de gevechten in de kopgroep voorbij, ook al deed Kobayashi nog zijn best om zijn derde plek terug te winnen.

Daarachter gebeurde er echter genoeg. Junior Strous, vertrokken van een tiende startplaats, was druk in gevecht met vooral Bertrand Baguette. Uiteraard wilde Strous er voorbij, maar beide rijders kregen van de wedstrijdleiding een waarschuwing voor agressief rijgedrag. De 19-jarige Nerderlander werd ook nog eens ingehaald door Andreas Zaugg. Uiteindelijk kwam Strous als elfde over eindstreep, minder dan hij waarschijnlijk op gehoopt had.

Carlo van Dam was wat verder voorin het veld druk met Kofler en Amado achter hem, maar was naar eigen zeggen niet constant en snel genoeg om een serieuze aanval te doen op de rijders voor hem. Van Dam: “Ik had een goede start, maar niet goed genoeg om een plaats te pakken. Toch ben ik tevreden met de vijfde plaats.” Het is inderdaad de beste prestatie van Van Dam tot nu toe en hij is erg optimistisch over het verdere verloop van het seizoen. Volgende week zal hij van de partij zijn bij de Marlboro Masters in Zandvoort.

Uitslag race 2 Eurocup Formule Renault 2.0
1. Michael Ammermüller 16 ronden in 25.15.217
2. Romain Grosjean op 3,777
3. Hiroyuki Matsumura op 5,45
4. Kamui Kobayashi op 8,102
5. Carlo van Dam op 9,043
6. Reinhard Kofler op 14,762
11. Junior Strous op 23,095
Xavier Maassen niet gefinished

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet