Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
WTCC

WTCC: Tiago Monteiro pakt zege race 2 Puebla, Tom Coronel 6de


480_tom_coronel_mexico

Virtueel in de punten
In de achtste ronde gaat Yvan Muller iets te wijd. Hij gaat even rally rijden, hetgeen hem een plekje verlies kost ten faveure van Rickard Rydell. In de 9de ronde is Tom Coronel virtueel terug in de punten. Hij en Robert Huff zijn kampioen Andy Priaulx voorbij gestoken.

Recht op de zege af
Tiago Monteiro racet regelrecht op de zege af. Terwijl de auto’s achter hem knokken, is hij na 10 ronden al 4,5 seconden weggereden van de rest. Terwijl Rydell oprukt naar de derde stek, is Tom Coronel terug naar P7 omdat Larini is uitgevallen met een lekke band. In de 11de ronde krijgt Tom hulp van Alain Menu die een foutje maakt, het circuit tijdelijk verlaat en terugvalt naar plek 10. Tom is dus 6de. Tielemans is 18de en zit nog steeds achter Engstler.

480_tarquini

SEAT’s heer en meester
Inmiddels gaan vijf SEAT Léon’s TDI aan kop. Terwijl Monteiro zijn eerste plaats steeds verder uitbreidt, knokken Tarquini en Rydell flink om P2. Rydell profiteert van een foutje van Tarquini en pakt de tweede plaats. Yvan Muller en Jordi Gené volgen. De zesde plaats is voor de benzine aangedreven SEAT van Tom Coronel. In de 14de ronde komt ook Félix Porteiro de pitstraat in; hij valt uit. Tielemans gaat daardoor van P18 naar 17. Alain Menu knokt zich ondertussen terug naar P7. Andy Priaulx is 8ste.

Monteiro wint
Tiago Monteiro gaat na 16 ronden als duidelijke winnaar over de Mexicaanse meet. Rickard Rydell pakt zijn tweede runner-up plaats van de dag dus doet heel goede zaken voor het kampioenschap. Tarquini mag ook naar het podium, Yvan Muller is vierde voor Jordi Gené. Tom Coronel heeft zich na zijn terugvallen in de beginfase uitstekend teruggevochten naar P6 op ruim 11 seconden van Monteiro. Tom voegt weer drie punten toe aan zijn totaal. Hij pakte dit weekend in totaal acht punten, een uitstekend resultaat voor de inwoner van Eemnes. Menu is in de tweede Puebla-race 7de, het laatste puntje voor de nummer acht is voor Andy Priaulx. Olivier Tielemans is op ruim één minuut van Monteiro 17de en vijfde in de Independents Trophy, waar de Belg Pierre-Yves Corthals zijn tweede dagzege boekt.

480_wtcc_mexico
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet