WTCC

WTCC: Tiago Monteiro pakt zege race 2 Puebla, Tom Coronel 6de

480_podium_seat

Tiago Monteiro heeft de tweede WTCC-wedstrijd in Puebla gewonnen. Rickard Rydell boekte zijn tweede tweede plaats van de dag en heeft nu met 26 punten de leiding in het klassement overgenomen. Tom Coronel finishte als zesde en staat met 10 punten 8ste in het klassement. Olivier Tielemans werd in de tweede Mexicaanse WTCC-heat teleurstellend 17de. Hij moet na Puebla de twee rijders Corthals en d’Aste naast zich dulden aan de kop van het Independents-klassement.

Tekst: Marc Kok
Foto's: PR / FIAWTCC

Bij de tweede race is er een reversed grid van de eerste acht finishers van de openingsheat. Dat betekent dat Alain Menu op pole staat, gevolgd door Tiago Monteiro, Yvan Muller en Gabriele Tarquini. Tom Coronel vertrekt na zijn vierde stek uit race 1 als vijfde, met in zijn kielzog Nicola Larini, Rickard Rydell en Jordi Gené. Olivier Tielemans start na zijn zwakke eerste optreden als 19de van de 21 deelnemende coureurs.

480_wtcc_menu

Staande start
Bij de tweede race starten de wagens niet rollend, maar stil staand vanaf de grid. Tom Coronel is zwak weg. Hij verliest direct een tweetal plaatsen en ligt 7de. Tiago Monteiro is al snel aan pole-man Alain Menu voorbij. Hij wordt gevolgd door Gabriele Tarquini, Rickard Rydell, Yvan Muller, Jordi Gené en Tom Coronel.

Monteiro spuit weg
Na de eerste doorkomst is Monteiro al een dikke seconde weg. Coronel volgt op 3 seconden en Olivier Tielemans is 19de op al bijna tien seconden van de kop. Van de eerste zeven auto’s is alleen de op P2 liggende Alain Menu (Chevrolet) geen SEAT. De Zwitser zit dus flink in de sandwich. In de tweede ronde is Tielemans aan Franz Engstler voorbij en ligt nu op stek 18. Hij ligt een seconde achter de nummer 17 Sergio Hernandez.

Door het stof
In de vierde ronde wordt Tom Coronel door de Chevrolets naar buiten gepusht in een linksdraaiende bocht. Tom gaat iets door het gras en stof. Hij verliest in één klap drie plaatsen, want Larini, Huff en Priaulx sturen Coronel voorbij. In rondje 5 weten Priaulx en Coronel weer aan Huff voorbij te gaan, dus Tom is terug naar P9, de eerste plek die geen punten oplevert. Ondertussen is Menu zijn tweede plaats kwijtgeraakt aan Tarquini.Tielemans heeft de 18de stek weer aan Engstler moeten laten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet