IndyCar

Champcar: Prachtige manoeuvre bezorgt Paul Tracy de zege

Met een prachtige manoeuvre in de 19e ronde van de 221 ronden tellende wedstrijd op de befaamde Milwaukee Mile legde de Canadese Forsythe coureur Paul Tracy de basis voor zijn 29e overwinning in de Champcarworldseries.

 Paul Tracy

Vreugdetaferelen bij Paul Tracy. Foto Champcar

Veteranenstrijd
Veteraan Jimmy Vasser, die voor zijn 200e Champcarwedstrijd met het PKV Team de pole behaalde, leidde de eerste 18 ronden totdat Tracy hem aan de buitenkant probeerde af te troeven. Een volle ronde reden de oude kemphanen zij aan zij, todat Vasser inbond en zich gewonnen gaf. Tracy en Vasser genoten ervan.
"Die twee oude zakken, het leek wel 10 jaar geleden" verklaarde Tracy na afloop.
Alleen RUSport coureur A.J. Allmendinger kon Tracy nog enigszins bijhouden. Een neutralisatie in de 210e ronde bezorgde Allmendinger een laatste kans.De gerenommeerde Forsythe crew kreeg Tracy met ruim 4 secs. voorsprong terug op de baan! "Die Forsythe jongens waren wel erg snel en die Tracy leek op nieuwe banden wel een projectiel" verklaarde een tevreden Allmendinger na afloop. De Spanjaard Oriol Servia die de geblesseerde Bruno Junqueira bij Newman Haas verving deed een uitstekende job en eindigde als derde. De Brit Justin Wilson eindigde als vierde terwijl veteraan Jimmy Vasser met een vijfde plek zijn beste seizoensresultaat behaalde. Sebastien Bourdais eindigde als zesde, nadat hij wegens speeding in de pitlane een volle ronde verloren had. Alleen Ryan Hunter Reay moest na een crash in de 8e ronde ter observatie in het ziekenhuis worden opgenomen.

Newman Haas vacature nog steeds open
Hoewel de Spanjaard Oriol Servia bij Newman Haas een uitstekend visitekaartje afgaf is hij nog niet zeker van zijn plek. Mogelijk krijgt hij per race een contract aangeboden.Aangezien er diverse namen op het internet circuleren heeft Newman Haas voor de volgende races nog niets officieel bevestigd. Wel liepen onderhandelingen met de Canadees Patrick Carpentier vast. Carpentier wilde alleen op Milwaukee rijden, maar dat stuitte op nogal wat contractuele bezwaren.

Weer geheime gesprekken
Na de Indy 500 zijn er door het OWRS management en de rivaliserende IRL series weer geheime gesprekken gevoerd omtrent de toekomst van beide series. De gesprekken zouden onder leiding van Mario Andretti en Roger Penske hebben gestaan.
Andretti is er alles aan gelegen dat beide series in 2007 definitief worden samengevoegd. Aan de pers werden ditmaal geen mededelingen gedaan. Saillant detail; Roger Penske kocht kort na de gesprekken een deel van Ilmor op. En die motoren vierden juist hun grootste successen begin negentiger jaren in de toenmalige Indycarseries. Toeval of niet?

UITSLAG
1. Paul Tracy (CDN) Lola Cosworth 221 ronden
2. A.J. Allmendiger (USA) Lola Cosworth 221 ronden
3. Oriol Servia (ESP) Lola Cosworth 221 ronden
4. Justin Wilson (GB) Lola Cosworth 221 ronden
5. Jimmy Vasser (USA) Lola Cosworth 221 ronden
6. Sebastien Bourdais (F) Lola Cosworth 220 ronden
7. Mario Dominguez (MEC) Lola Cosworth 220 ronden
8. Ronnie Bremer (DK) Lola Cosworth 220 ronden
9. Timo Glock (D) Lola Cosworth 219 ronden
10.Alex Tagliani (CDN) Lola Cosworth 218 ronden

Stand kampioenschap
1. Sebastien Bourdais(F) 77 punten
2. Justin Wilson (GB) 70 punten
3. Paul Tracy (CDN) 69 punten
4. Bruno Junqueira (BR) 59 punten
5. A.J. Allmendinger (USA) 53 punten
6. Oriol Servia(ESP) 48 punten
7. Mario Dominguez (MEX) 48 punten
8. Jimmy Vasser (USA) 44 punten
9. Timo Glock (D) 43 punten
10.Alex Tagliani (CDN) 42 punten

tekst Willem J. Staat


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet