WTCC

WTCC: Jordi Gené simpel naar zege race 1, Tom Coronel vierde in Puebla

480_gene_juicht

Jordi Gené heeft een overtuigende zege in het WTCC geboekt. De Spanjaard reed tijdens de eerste race in het Mexicaanse Puebla van kop tot staart aan de leiding. Tom Coronel reed naar een uitstekende vierde plaats. Olivier Tielemans kwam nauwelijks uit de verf en finishte als 19de. De SEAT’s waren met zes wagens in de top zeven een klasse apart.

Tekst: Marc Kok
Foto's: FIAWTCC

Voor de start van de eerste race werd er door de rijders op de starting grid een minuut stilte in acht genomen voor David Leslie. De oud-coureur overleed vorig weekend bij een vliegtuigongeluk.

Pech
Robert Huff had pech. Na de technische keuring van zaterdag kon de auto van Huff niet op eigen kracht weg rijden. Dan word je, volgens de regels, vijf plaatsen teruggezet op de grid. Dus moest de onfortuinlijke Huff op plek 9 in plaats van de mooie positie 4 van start gaan.

In de rondte
Na de rollende start ging het veld op weg voor een race over 16 ronden, iets meer dan 50 kilometer. In de openingsfase gaat Jörg Müller in de rondte. Ook gaat Alessandro Zanardi even door het gras. Hoewel er wat kleine stukken bodywork de rondte in vliegen, is de beginfase redelijk rustig.

Terugval
Tom Coronel startte vanaf P3 maar valt terug naar P5 achter Gené, Larini, Menu en Rydell. Achter Coronel rijdt klassementsleider Yvan Muller en ook Gabriele Tarquini. Oliveir Tielemans rijdt op P19 en heeft dus een plaatsje verloren ten opzichte van zijn startpositie.

Coronel vecht terug
Na 1 ronde leidt Gené. Rydell heeft een zeer sterke start; de Zweed dendert al door naar de tweede stek. Ondertussen is Coronel aan Menu voorbij en ligt de man uit Huizen terug op plek 4. Tarquini is inmiddels 6de. En waar is Andy Priaulx? De regerend kampioen, die een hekel heeft aan het Mexicaanse circuit, ligt pas op P13. De succesvolle Brit ligt zelfs achter Independents-rijders als Corthals (11de) en D’Aste (12de). Maar alle BMW’s hebben het moeilijk, want de eerste BMW is pas op P8 terug te vinden met achter het stuur de Braziliaan Augusto Farfus.

Rustige wedstrijd
Er gebeurt niet heel veel in de eerste zeven van de in totaal 16 te verrijden ronden. Alain Menu verliest plek 5 aan Gabriele Tarquini, terwijl Robert Huff P9 moet prijsgeven aan Tiago Monteiro die en passent de snelste raceronde neerzet. Tom Coronel moet de topdrie laten gaan, maar heeft op zijn beurt 2,7 seconden voorsprong op zijn eerste achtervolger Tarquini.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet