Formule 1

Formule 1: Ferrari klasse apart in Bahrein


Reacties

Felipe Massa:
“We waren erg sterk vandaag en het hele weekend al. De start was erg goed, en die van Robert niet zo dus kon ik hem al snel voorbij. De race was het in het begin moeilijk want er lag olie op de baan. Verder hoefde ik in de race niet meer zo te pushen. Kimi zat wel achter me, maar ik kon het gat constant houden. De laatste paar races waren lastig en kreeg ik kritiek, maar dat hoort erbij. Vandaag heb ik de orde echter weer hersteld, ik doe het eigenlijk ook altijd goed hier in Bahrein.”

Kimi Räikkönen:
“Het hele weekend was behoorlijk moeilijk; we kregen de auto maar niet in orde, maar als je in een slecht weekend nog tweede wordt is dat niet zo erg. Belangrijkste is dat we het kampioenschap leiden, nu we terug naar Europa gaan. Bij de tweede stop konden we al rustigaan doen, want we lagen al op één en twee en waren niet aan het vechten tegen elkaar dus we hadden tijd zat. De auto was vandaag niet perfect, ons probleem is dat hij de ene ronde goed is en de andere ronde weer heel anders. De tweede plaats is echter een prima resultaat voor een matig weekend.”

Robert Kubica:
“Er stonden bij de start geen auto’s voor me, maar ik had in de opwarmronde al veel wielspin en Felipe was veel beter weg dan ik. In de tweede ronde was er veel olie op de baan en ik dacht dat ik een lekke band had opgelopen. Ik verloor toen de tweede plaats aan Kimi, maar de derde plaats is ook nog prima, nu we als BMW de leiders zijn in het constructeurskampioenschap. Ik moest goed wakker blijven want een foutje is gauw gemaakt, maar ik wist wanneer ik een gat moest slaan en wanneer ik het wat rustiger aan kon doen.”

Uitslag GP Bahrein
1. Felipe Massa, 57 ronden
2. Kimi Räikkönen, op 3.339
3. Robert Kubica, op 4.958
4. Nick Heidfeld, op 8.409
5. Heikki Kovalainen, op 26.789
6. Jarno Trulli, op 41.314
7. Mark Webber, op 45.473
8. Nico Rosberg, op 55.889
9. Timo Glock, op 1:09.500
10. Fernando Alonso, op 1:17.181

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet