Formule 1

Formule 1: Ferrari klasse apart in Bahrein


Opmars wil niet zo vlotten
Terwijl aan kop van het veld de kaarten al vroeg geschud lijken, heeft Hamilton nog steeds een zware dobber aan zijn inhaalrace. Na de eerste serie stops rijdt hij veertiende, maar daar komt hij achter de ervaren Fisichella, die wel weet hoe hij moet verdedigen. Onder druk begint Fisichella wel wat foutjes te maken, maar Hamilton vindt nog steeds niet het beslissende gaatje. In ronde 30 is het kwaad dan toch geschied en pakt Hamilton de dertiende stek. Lang kan Hamilton hier echter niet van genieten, want gelijk de eerste de beste mogelijkheid gaat hij de pits in voor de tweede en laatste stop.

Ferrari klasse apart
In de tweede stint toont Ferrari dat het rode team in Bahrein onklopbaar is. Massa en Räikkönen rijden om beurten de snelste rondetijden. De Fin knabbelt een klein beetje van zijn achterstand op zijn teamgenoot af, maar dit lijkt niet voldoende te zijn om bij de pitstops zijn slag te slaan. Zeker niet als de Fin weer als eerste Ferrari-rijder zijn pitstop moet maken. Massa komt na zijn eerste stop weer als relatieve leider de baan op; als de BMW’s ook gestopt zijn hebben de Ferrari’s weer alle macht in handen. Het gat tussen de twee kemphanen is nu nog maar een kleine seconde.

Piquet knokt maar haalt finish niet
Nelson Piquet Jr. kwam in de opwarmronde al tot de ontdekking dat hij geen tweede versnelling had, maar probeerde er desondanks nog het beste van te maken. De problemen voor Piquet worden gedurende de race echter alleen maar erger, hij valt een keer bijna stil en besluit uiteindelijk zijn auto maar in de pits te parkeren. De tweede uitvalbeurt en nog steeds geen punten voor Piquet. Hij is vandaag pas de derde uitvaller, nadat Vettel in de openingsfase al moest uitstappen en Button na zijn aanvaring met Coulthard.

Toch nog een vuiltje aan de lucht?
Het gat tussen Massa en Räikkönen is vlak na de stop slechts een seconde, maar daarna loopt die achterstand van de Fin schrikbarend toe. Na een paar rondjes is de achterstand al zeven seconden en nummer drie Robert Kubica knabbelt flink aan zijn achterstand. Räikkönen is echter weer snel bij de les en laat het gat niet kleiner worden dan drie seconden. De rangschikking blijft zo ongewijzigd naar de finish toe. Massa herstelt zichzelf van zijn slechte eerste twee weekenden en pakt dominant de overwinning voor teamgenoot Räikkönen, terwijl Kubica voor de tweede keer op rij naar het podium mag. Nick Heidfeld brengt met de vierde plaats BMW aan kop van het constructeurskampioenschap. Kovalainen kan vandaag geen potten breken en eindigt als vijfde, voor de wederom sterke Jarno Trulli. Mark Webber en Nico Rosberg gaan met de laatste punten naar huis.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet