Porsche Cups

Porsche Supercup: Chris Mamerow wint, Jeroen Bleekemolen weer tweede

bleekemolen_pakt_kop

Chris Mamerow heeft vandaag in Bahrein de tweede Porsche Supercup-wedstrijd van het weekend gewonnen. Jeroen Bleekemolen pakte net als gisteren de tweede plaats en heeft nu de leiding in het klassement overgenomen van Damien Faulkner.

Tekst: Marc Kok
Foto's: racecam.de

Net als gisteren komen niet alle auto’s ongeschonden door de opwarmronde. Terwijl zaterdag pole-man René Rast zijn Porsche met pannen de pits in moest rijden, kwam dit keer Jiri Janak voor de start al tot stilstand.

Goede start Jeroen Bleekemolen
René Rast, die ook voor de tweede wedstrijd pole had getraind, kan dit keer wel vanaf P1 vertrekken. Jeroen Bleekemolen, die naast de Duitse debutant op de eerste startrij staat, is echter beter weg van de grid. De Aerdenhoutse coureur pakt bij het ingaan van de eerste bocht de kop en verdringt Rast naar P2.

Spin
In de eerste ronde zijn er diverse kleine aanrijdinkjes. Zo spint onder meer Darryl O’Young in de rondte met een beschadigde Porsche. Na de eerste van in totaal 12 te verrijden ronden hebben Bleekemolen en Rast een klein gaatje geslagen. Chris Mamerow volgt op P3, terwijl Nicolas Armindo en Danny Watts ook goed weg zijn.

Flink werken
Jeroen Bleekemolen moet flink werken om de aandringende Rast achter zich te houden. Ondertussen is Jeroens broer Sebastiaan, die vanaf de 9de plek startte, opgeklommen naar positie 7. Jaap van Lagen is 9de, Patrick Huisman ligt in de beginfase 14de, vlak voor de 15de stek van Paul van Splunteren. Tim Buijs is na twee ronden 19de, Simon Frederiks 22ste.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet