Diversen

Div: Speedcar Series en oude sterren als Jean Alesi zorgen voor 'Great Fun'

Normaal gesproken heb ik het niet zo op dit soort raceklassen als de Speedcar Series. Wat oudere coryfeeën worden opgetrommeld om een uurtje te spelen in de door de organisatie beschikbaar gestelde racewagens. Vaak achter elkaar rondjes rijden om er een beetje een show van te maken. Na afloop vaak stuitende beelden, van bekende namen die door conditiegebrek en oververmoeidheid eerst uitgewrongen moeten worden om daarna aan de beademing te gaan.

Tekst: Gerrie Hoekstra

Met deze gedachte ging ik er vanochtend vroeg voor de TV maar eens voor zitten. Niets bleek minder waar. Het was onverwacht leuk en er werd nog flink geknokt ook. Dat Uwe Alzen de race won was voor hem leuk, maar achter de snelle Duitser maakte Jean Alesi er weer een ouderwets spektakel van. Ook lachende gezichten bij Johnny Herbert en Jacques Villeneuve die beiden reclame maakten voor close racing. Heinz Harald Frentzen haalde de finish niet maar zijn grote grijns verraadde dat hij het enorm naar zijn zin had gehad. “It was great fun”, vertelde de ex F1 en DTM-coureur na afloop van zijn wedstrijd.

Even voorstellen
In de Speedcar Series wordt er gereden met NASCAR-achtige racewagens voorzien van een 6 liter V8 motor met een vermogen van rond de 620 PK. De wedstrijden worden gereden in Azië en het Midden Oosten in het voorprogramma van de GP2 Series en de Formule 1. Het deelnemersveld bestaat uit een mix van voormalige Formule 1-rijders en andere internationale coureurs. Een flink aantal bekende rijders uit het heden en verleden is afgekomen op het niet kinderachtige prijzengeld. Onder meer de ex Formule1-rijders Jean Alesi, Johnny Herbert, Gianni Morbidelli, Stefan Johansson, JJ Lehto, Ukyo Katayama, Jacques Villeneuve en Heinz Harald Frentzen waren voor dit vierde raceweekend afgereisd naar Bahrein. Maar liefst 3 miljoen Amerikaanse dollars mogen worden verdeeld tussen de rijders aan het eind van het seizoen. De kampioen alleen ontvangt al 600.000 dollar. Beslist de moeite waard om eens flink te blazen met de door de organisatie beschikbaar gestelde racebakbeesten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet