Porsche Cups

Porsche Supercup: Faulkner wint eerste race Bahrein, Jeroen Bleekemolen tweede

podium_psc_race1_bahrein

Damien Faulkner heeft vandaag de eerste Porsche Supercup-race van Bahrein gewonnen. Terwijl de Ier zeer soeverein naar de zege reed, moest Jeroen Bleekemolen de complete wedstrijd over 64 kilometer knokken om de tweede plek te veroveren.

Tekst: Marc Kok
Foto's: racecam.de


Met zeven Nederlanders in een 26 man sterk veld met in totaal 15 nationaliteiten is de Porsche Supercup vandaag van start gegaan. Net als vorig jaar, worden er in Bahrein – in tegenstelling tot alle andere te bezoeken circuits – twee Porsche Supercup-races gereden. Vandaag was race 1, morgen is de tweede heat. De vraag in 2008 is: wie gaat Richard Westbrook opvolgen als kampioen?

Pole-man niet van start
De verrassend sterke René Rast had pole getraind, maar stond bij de start niet op de grid. Hij komt na de opwarmronde de pitsstraat in en gaat niet eens van start! Wat een pech voor de debutant. Daardoor schoven alle andere coureurs voor het begin al een plekje naar voren. En stond Jeroen Bleekemolen, die zich als derde had gekwalificeerd, dus eigenlijk al op startpositie 2.

Start
De vooraan staande Damien Faulkner pakt na de start de kop. Jeroen Bleekemolen wil buitenom maar Faulkner duwt de Aerdenhouter naar buiten en Jeroen heeft de tweede plek. Achter het duo is het hele pak zonder kleerscheuren weg. Jan Seyffarth is ook goed weg en pakt achter Bleekemolen de derde stek. Debutant Danny Watts is de vierde rijder. Chris Mamerow, Nicolas Armindo en Jiri Janak volgen. Jaap van Lagen is bij de eerste doorkomst netjes opgeklommen van P11 naar de achtste stek.

Faulkner slaat gat
Terwijl Faulkner al snel een gaatje slaat. Moet Jeroen Bleekemolen flink verdedigen op de razende meute achter hem. Vooral Jan Seyffarth, die vanaf P6 vertrok, is snel en kleeft continu aan Jeroens bumper. Faulkner profiteert van de gevechten achter hem en kan steeds verder weg lopen. In de derde ronde zet Seyffarth zijn Porsche naast die van Jeroen, maar ‘De Bleek’ weet de Duitser nog net van zich af te houden.

Nederlanders
Jaap van Lagen gaat goed en ligt al 7de. Patrick Huisman, die een matige kwalificatie (P16) kende, is nu 13de. Jeroens broer Sebastiaan had als 13de getraind maar is afgezakt naar P17. Paul van Splunteren ligt daar vlak achter op positie 18. Tim Buijs ligt op plek 23, vlak voor de op P24 rijdende Simon Frederiks.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet