Formula Regional European

RWS: Ammermüller zet zegereeks voort in Eurocup Formule Renault 2.0

Met zijn derde zege op rij en wederom op een oppermachtige manier, heeft Michael Ammermüller zich ontpopt tot dé titelkanditaat van dit seizoen in de Eurocup Formule Renault 2.0. De rijder van Jenzer Motorsport finishte als eerste, voor Kamui Kobayashi en Romain Gorsjean, die daarmee het podium compleet maakten. Xavier Maassen was beste Nederlander met een achtste plaats.

Tekst: Laura Postma

Ammermüller had een foutloze start en liet daarmee voor de rest van de race zijn concurrenten achter zich. Terwijl zijn teamgenoot Walter Grubmüller in de tweede ronde crashte, zette Kobayashi de aanval in op Romain Grosjean. In de zevende ronde wist hij aan het einde van het rechte stuk de Fransman te verschalken en de tweede plaats op te eisen.

De Safety Car moest in de beginfase van race de baan betreden, nadat Sergei Afanasiev, Pippa Mann, Kasper Andersen en Pierre Ragues met elkaar in aanraking gekomen waren. De race kon in de zevende ronde hervat worden. Jenzer Motorsport rijder Adrian Zaug spinde niet veel later midden op het circuit en het bleek een voorbode voor meer incidenten zoals deze, want Dima Rakhlin en Dani Clos gebeurde hetzelfde.

In de elfde ronde maakte de Fin Teemu Nyman van Motopark Oschersleben een fout en nam daarbij Albouquerque, Serra, Mailleux, Barber en Del Pino mee de misère in. Het zou het laatste incident van de race worden.

Toch vond Carlo van Dam het een rustige race, vooral voor hem persoonlijk. Hij moest wegens zijn diskwalificatie achteraan starten en kwam uiteindelijk als 24ste over de finish. Hij probeerde niet te veel risico te nemen om geen grote schade op te lopen voor de race van morgen, waar hij als vijfde start.
Junuior Strous wist twee plaatsen te winnen en werd 20ste. Xavier Maassen was met zijn achtste plaats de beste Nederlander.

Uitslag race 1 Eurocup Formule Renault 2.0
1. Michael Ammermüller 14 ronden in 25.27.255
2. Kamui Kobayashi op 3,632
3. Romain Grosjean op 4,489
4. Yann Clairay op 5,367
5. Bertrand Baguette op 6,255
6. Alan Hellmeister op 9,181
7. Reinhard Kofler op 9,794
8. Xavier Maassen op 11,675
20. Junior Strous op 19,447
24. Carlo van Dam op 22,293
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet