VLN

Div: Erik Weijers als coureur naar de 24 uur van de Nürburgring

cpz_weijers_ernst
Erik Weijers (links) met collega-CPZ-beleidsbepaler Hans Ernst. Archieffoto: Chris Schotanus

Af en toe zelf een race rijden is Erik Weijers niet onbekend. Maar de C.O.O. van Circuit Park Zandvoort gaat zich nu voorbereiden op zijn eerste 24 uurrace. Zo zal hij eind mei met onder meer Ron Swart en Lau Michielse deelnemen aan de etmaal durende strijd op de Nordschleife. "Het wordt voor mij de eerste keer dat ik aan een dergelijk groot evenement zal meedoen’’, vertelt Erik Weijers aan Autosport.nl.

Tekst: Marc Kok

"Mijn werk als C.O.O. van CPZ heeft altijd prioriteit, maar ik vind het leuk om af en toe ook zelf te racen’’, legt Erik Weijers uit. "Ik heb op mijn 18de aan een racecursus deelgenomen en heb inmiddels ook al meer dan tien jaar mijn racelicentie. Hier en daar doe ik een wedstrijdje mee. Zo heb ik vorig jaar bijvoorbeeld aan een DNRT-race op Oschersleben meegedaan en afgelopen winter een wedstrijd uit het Endurance kampioenschap gereden.’’

Twee maal racen voor de 24 uurs-strijd
Nu heeft Weijers zijn oog laten vallen op de 24 uursrace van de Nürburgring, waarbij naar verwachting dik tweehonderd wagens zullen deelnemen op de meer dan 20 kilometer lange Nordschleife. "Ik ken de baan al een beetje, omdat ik er al eens heb gereden tijdens een track day. Om überhaupt aan de 24 uursrace te mogen deelnemen, moet je voor die tijd minimaal twee keer hebben geracet op de Nordschleife. Dus ga ik daar aanstaande zaterdag meedoen aan de Langstrecken-wedstrijd. Ik vorm een team met Lau Michielse. Verwacht van ons geen topresultaten. Mij gaat het vooral om de lol’’, aldus Weijers, die zaterdag waarschijnlijk in een BMW van Black Falcon zal stappen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet