Formule 3

Formule 3: Laurens Vanthoor rijdt ATS Formule 3 Cup met Van Amersfoort Racing

laurens_vanthoor_2008_1

Laurens Vanthoor heeft een contract getekend bij Van Amersfoort Racing om in 2008 deel te nemen aan de sterk bezette ATS Formule 3 Cup. De jonge Belg maakt tijdens de seizoensopener van 25/27 april aanstaande op het circuit van Hockenheim (Duitsland) zijn officiële debuut in deze raceklasse.

Tekst en foto’s: PR

Vanthoor zal aan de start verschijnen met een Dallara F306-chassis dat aangedreven wordt door een Volkswagen krachtbron. Met zijn overstap naar Van Amersfoort Racing is Vanthoor automatisch Volkswagen fabrieksrijder.

Uit de kartsport
Laurens Vanthoor is ongetwijfeld één van de jonge talenten die de Belgische kartsport heeft voortgebracht. Hij is niet alleen erg snel, maar vooral gepassioneerd en uiterst intensief met zijn sport bezig. De jonge Vanthoor behaalde in zijn nog prille carrière vele successen in verscheidene kart kampioenschappen. In 2005 werd hij kampioen bij de junioren in België en won hij de titel in het Frans kart kampioenschap. Het veelbelovende talent uit het Belgische Heusden-Zolder dwong mede door zijn prestaties een fabriekscontract bij CRG af. Daarnaast behaalde Vanthoor goede resultaten in het Belgisch, Europees en wereldkampioenschap.

Niet onopgemerkt
De prestaties van Vanthoor bleven niet onopgemerkt. Hij testte in de winterperiode voor het topteam Van Amersfoort Racing in een Formule 3 bolide op het Ascari Race Resort in Ronda (Spanje). Na diverse geslaagde tests voor het team uit Huizen, maakt de 16-jarige coureur de overstap naar het Duits Formule 3 kampioenschap.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet