Formula Renault 2.0

RWS: Ammermüller twee maal de snelste in Eurocup Formule Renault 2.0

Na zijn behaalde successen in het Belgische Zolder, is de Duitser Michael Ammermüller doorgegaan waar hij gebleven was. Terwijl hij in Zolder nog zo bescheiden was, pakte hij weer beide pole positions en lijken twee podiumplaatsen voor het oprapen dit weekeinde. In de eerste kwalificatie kwamen de Nederlanders er nog niet echt aan te pas met als uitzondering Xavier Maassen, die een achtste startplaats veroverde, en werd de snelle tijd van Carlo van Dam zelfs ingenomen, maar onze landgenoten zetten snelheid wel om in prima startplaatsen in kwalificatie nummer twee.

Tekst: Laura Postma

De kwalificaties werden net als bij de Formule Renault 3.5 opgedeeld in twee sessies. De snelste uit de eerste sessie en de snelste uit de tweede sessie zouden de eerste twee startplaatsen bezetten, met voor de allersnelste uiteraard de pole position. In de eerste kwalificatie waren Michael Ammermüller, Kamui Kobayashi en Romain Grosjean erg snel, maar ook Xavier Maassen liet zich regelamatig in de top zien. Uiteindelijk trok Ammermüller de pole naar zich toe, gevolgd door Grosjean en Kobayashi. Maassen toonde ook snelheid en de achtste startplaats was voor hem. Overigens werd de kwalficatie beëindigd door een rode vlag, nadat Tom Dillman uit België zijn auto in het grind parkeerde.
Carlo van Dam raakte zijn snelle tijden helaas kwijt, hij werd gediskwalificeerd. Van Dam: "Een paar minuten voor het einde was een rode vlag en toen ben ik naar binnen gegaan. Het licht in de pit stond op rood, maar degene voor mij reed gewoon door, dus deed ik dat ook. Achteraf bleek dat ik naar de weging had gemoeten. Ik vind het wel kinderachtig dat ze mijn tijden hebben afgenomen, want tegen mij was niks gezegd dat ik moest wegen. Het licht was blijkaar de indocator, maar dat wist ik niet."
Junior Strous kwam niet verder dan een 22ste startplaats.
De eerste race wordt vanmiddag verreden.

In de tweede kwalificatie waren het wederom Ammermüller, Kobayashi, Grosjean én Carlo van Dam die streden om de pole position voor de tweede wedstrijd. En weer was het de snelle Duitser die er vandoor ging met de eerste startplaats en ook bij de tweede race zal hij starten met naast zich Romain Grosjean. De derde tijd was voor Kobayashi en daarmee ziet de top drie voor de tweede race er hetzelfde uit als voor race één. Carlo van Dam was de snelste Nederlander met een goede vijfde startplaats.
Junior Strous zat er deze keer ook goed bij met snelle tijden, evenals Xavier Maassen. Zij behaalden respectievelijk een tiende en een achtste startplaats.

Uitslag kwalificatie 1 Eurocup Formule Renault 2.0
1. Michael Ammermüller 1.32.575
2. Romain Grosjean 1.33.002
3. Kamui Kobayashi 1.32.746
4. Yann Claray 1.33.049
5. Bertrand Baguette 1.32.890
8. Xavier Maassen 1.33.363
22. Junior Strous 1.33.746
37. Carlo van Dam Gediskwalificeerd

Uitslag kwalificatie 2 Eurocup Formule Renault 2.0
1. Michael Ammermüller 1.33.039
2. Romain Grosjean 1.33.040
3. Kamui Kobayahsi 1.33.241
4. Hiroyuki Matsumura 1.33.116
5.Carlo van Dam 1.33.333
8. Xavier Maassen 1.33.274
10. Junior Strous 1.33.368

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet