VLN

VLN: Langstrecken-race Nürburgring afgelast vanwege de sneeuw

nrburgring_sneeuw_480
De oprit van de Nordschleife, waar de sneeuw in de uitloopstroken langs de Döttinger Höhe duidelijk zichtbaar is

Wie komende zaterdag naar de Nordschleife had willen afreizen om aldaar de eerste race van de BFGoodrich Langstrecken-Meisterschaft Nürburgring 2008 bij te wonen, kan zich deze moeite besparen. Vanmiddag heeft de VLN-organisatie in nauw overleg met de directie van de Nürburgring besloten om de wedstrijd, de 56e ADAC Westfalenfahrt, af te blazen. De winterse weersomstandigheden van de afgelopen dagen hebben ertoe geleid dat de veiligheid van de deelnemers onvoldoende kon worden gegarandeerd. Met name in de uitloopstroken naast het circuit ligt nog teveel sneeuw, hetgeen een aanmerkelijk risico vormt.

Tekst: René de Boer
Foto: Webcam Nürburgring GmbH/www.wetter.com

Het afgelasten van races op de Nürburgring vanwege slechte weersomstandigheden is bepaald geen onbekend fenomeen, Twee jaar geleden moest ook de Wesfalenfahrt als opening van het VLN-seizoen vanwege de sneeuw worden afgeblazen en bij de start van het seizoen 2005 konden zowel de Westfalenfahrt als het DMV-4-Stunden-Rennen door het slechte weer geen doorgang vinden.

Flink contingent Nederlanders verwacht
Met Tom Coronel en Duncan Huisman in de Zakspeed-Viper, Jeroen Bleekemolen in de Konrad-Porsche en Dillon Koster in de Black Falcon-BMW M3 V8 had zich een flink contingent Nederlandse rijders gemeld voor de openingsrace van aanstaande zaterdag. Die zullen nu dus (minimaal) moeten wachten tot het volgende VLN-evenement, het 33e DMV-4-Stunden-Rennen op 12 april aanstaande. IJs en weder dienende...
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet