Formido Swift Cup

Swift Cup: Debutanten schitteren tijdens Paas-weekend (lang)

480_start_8934

Precies een jaar na de start van de Formido Swift Cup behoort de raceklasse al tot de grootste kampioenschappen uit het Dutch Power Pack. Met een prachtig pak van 27 rijders reden tijdens de Paasraces naast de dubbele winnaar Hans Bos ook de tien debutanten zich uitstekend in de kijker van dé opstapklasse van de nationale autosport. "Suzuki is heel goed bezig’’, vertelde een tevreden Tom Coronel, die als teambaas Pieter Schothorst en Jeroen Slaghekke begeleidt.

480_debutant_8038

Tekst: Marc Kok
Foto's: Tim Böhme. Boudewijn Pieters, Gerrie Hoekstra en Chris Schotanus

480-groot_veld_swift_7827

Begon de nieuwe opstapklasse voor racetalent vorig jaar met 15 man/vrouw, dit jaar stonden er met Pasen al bijna twee keer zo veel coureurs aan de start van de steeds populairder wordende divisie. Met zoveel nieuwelingen aan de start was het wel de vraag hoe vooral de debutanten zich zouden houden in een dergelijk groot startveld. De nieuwe Swift-piloten hadden zich tijdens de wintermaanden echter uitstekend voorbereid, waardoor er tijdens de Paasraces weinig grote rijfouten zouden worden gemaakt.

480_crash_obluda_swift1
Foto: Justin van Densen

Klapper Obluda
Alleen de Duitser Jörg Obluda had tijdens de voorbereidingen de pech dat niet alles liep zoals hij gepland had. Tijdens de vrije training op vrijdag verloor de nieuwkomer bij het uitkomen van de Gerlach-bocht de controle over zijn wagen. Obluda spinde en kwam met de linkerkant van zijn bolide hard in contact met de bandenstapels. Onze Oosterbuur had daardoor dermate veel schade aan zijn zwarte Swift, waardoor hij tijdens het raceweekeinde niet meer in actie zou kunnen komen.

480_crash_obluda2_swift2
Foto: Justin van Densen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet