Clio Cup

Clio Cup: Aan spektakel geen gebrek (lang)

480_sneeuw_654

Het is u vast niet ontgaan: Pasen was dit jaar koud en nat. Blauwe luchten, meer dan regelmatig afgewisseld door stevige hagel- en sneeuwbuien, bepaalden het verloop van de beide races van de Dunlop SportMaxx Clio Cup.

480_morien_duits_4873

De eerste race was hierdoor deels een loterij. Ronald Morien, die het op vrijdag helemaal niet meer zag zitten met zijn Clio, won tot zijn grote verrassing de eerste race. De tweede wedstrijd werd een prooi voor Pim van Riet, die dankzij zijn derde plek in de eerste race de leiding van het klassement in handen heeft.


480_vanriet_596

Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Chris Schotanus, Boudewijn Pieters en Gerrie Hoekstra

Het startveld van de Dunlop SportMaxx Clio Cup ziet er dit seizoen weer goed uit. Het eerste raceweekeinde trok 27 deelnemers en dat is een mooi aantal. Competitief kunnen we ook van een goed jaar spreken, met deelnemers als Pim van Riet, de beide voormalige Clio-kampioenen Robert van den Berg en Sebastiaan Bleekemolen, Michael Bleekemolen, Melvin de Groot, Paul Vahstal en de vorig seizoen zo goed presterende Hoevert Vos.

480_grootveld_510

De klasse verloor kampioen Tim Buijs, die doorgroeide naar de Porsche Supercup. De overige toppers bleven en krijgen nu bovendien tegenstand van onder meer Sandra van der Sloot en Sheila Verschuur, die de legergroene kleuren van het Racing Team Koninklijke Landmacht vanaf dit seizoen in de Dunlop SportMaxx Clio Cup verdedigen. Ook Ronald Morien versterkt dit seizoen het veld.
De Olympische klasse is dit seizoen goed gevuld, met tijdens de Paasraces al elf deelnemers. Mickey Bertram, regerend kampioen in de BMW Drivers Trophy oftewel de Olympische klasse van de Samsung BMW 130i Cup, gaat dit jaar een serieuze gooi doen naar deze titel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet