BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Hoe nu verder (lang)

480_timcoro-pasen

Het McGregor team van Tim Coronel en Bas Schothorst is als grote winnaar uit de eerste twee races van de Samsung BMW 130i Cup gekomen. Met twee zeges, een tweede en een derde plek scoorden ze bijna maximaal. Jan Lammers en Jan Joris Verheul stelden de overige podiumplaatsen veilig.

480_start_7102

Helaas is het startveld dit seizoen flink uitgedund, de klasse telde tijdens de Paasraces maar elf auto’s. Er zijn circa 20 auto’s beschikbaar, dat is het probleem niet. De grote uitdaging voor de organisatie van de klasse is het aantrekken van meer deelnemers. Hoe competitief het veld ook is en hoe fel de strijd om de ereplaatsen ook is, een klasse met elf auto’s heeft geen bestaansrecht.


Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Chris Schotanus, Tim Böhme en Boudewijn Pieters

480_wild_6921

Tien BMW’s werden bemand door rijders die vorig jaar ook al in de Samsung BMW 130i Cup actief waren, Lau Michielse is de enige nieuwkomer in de klasse. Hij werkt bij Sartorius, sponsor van het Certainty Racing Team waarvoor hij (dus) uitkomt.

480_michielse_7205

Over Certainty gesproken: naast Michielse en Dillon Koster bestaat het team uit Rintje Ritsma, die de Paasraces vanwege schaatsverplichtingen moest missen. Daarnaast maakte Willem Cornelissen bekend dat hij graag weer in de Samsung BMW 130i Cup uitkomt. Hopelijk komen er dit seizoen nog enkele rijders bij, want de omvang van het huidige veld is niet leuk voor de deelnemers, het publiek en de sponsors. De kritiek op de omvang van het startveld is terecht; een klasse met elf auto’s is geen volwaardige raceklasse. Maar alleen met kritiek en met zeuren komen we er niet. De schouders moeten eronder!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet