Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Oud-kampioenen heersen met Pasen (lang)


480_startopstelling_5163

Herhaling
De tweede race was de baan na één van de veelvuldige sneeuwbuien bij de start helemaal nat. Surink moest dit keer verstek laten gaan. Zijn motor was in de laatste ronde van race één geploft en helaas ontbrak de tijd om deze voor race twee te repareren.

480_startrace2_6696

Ook dit keer een perfecte start voor Bleekemolen, gevolgd door een vanaf de vierde plaats sterk gestarte Stuart en de bij zijn tweede poging vanaf plek twee beter wegkomende Knap.

480_knap_start_5179

Jongejans volgde op vier, op de hielen gezeten door de op revanche beluste Krohn. In de eerste ronde was het al over voor de op dat moment op een nette vijfde plaats rijdende Van Dongen. De Zandvoorter spinde in de Audi S waarbij zijn Van Diemen afsloeg. Voor Vuik was het na één ronde over. Met een kapot achterwiel moest de nummer vier van race één zijn auto in het gras parkeren. Waar Bleekemolen in race één nog enige bedreiging te duchten had, reed de Geva-rijder nu met voor het oog speels gemak weg bij de concurrentie, bouwde een voorsprong op van rond de zeven seconden om deze tot de finish te consolideren.

480_ford_achter_5183

Achter de leider was het een stuk spannender. Achter Stuart ontspon zich een mooi gevecht tussen Knap, Jongejans en Krohn waarbij de laatste al snel de vierde plek voor zich opeiste. Met een uitstekende start had Van der Valk ten koste van Kouwenberg de eerste plaats in de Zetec Cup overgenomen en lag op een fraaie 9de plaats algemeen. In de vijfde ronde sloten Knap en Krohn aan bij Stuart en kwam het tot een mooi gevecht om plek twee. Daarachter hadden Jongejans en Svensson het met elkaar aan de stok, gevolgd door Mul, een vastzittende Van der Beek, Van der Valk terwijl Florie grote problemen had en bleef steken op plaats tien.

480_florie_5222

Raak
In de zesde ronde ging het bij het aanremmen van de Audi S bijna mis. Knap remde laat en zette zijn auto in een snelle beweging naast Stuart. Die week echter nog iets uit waarna Knap met zijn voorwiel het achterwiel van Stuart raakte.

480_stuart_5176

Even kwam de Mygale van Knap los van de grond, maar de KTG-rijder kon zijn weg als tweede vervolgen. Vervolgens was het ook Krohn die Stuart passeerde en zo de derde plaats in handen kreeg. Daarmee was het ook gebeurd met de spanning in de wedstrijd. Bleekemolen had een gat van ruim negen seconden op Knap die op zijn beurt niet bedreigd kon worden door Krohn.

480_finish2_7107

Stuart volgde op een kleine drie seconden terwijl Svensson nu niet de snelheid uit race één kon ontwikkelen en op vijf rondreed. Jongejans had het moeilijk en was verder teruggevallen tot achter Mul. Intussen had Van der Valk het uitstekend naar zijn zin want de Zetec-winnaar van race één was Van der Beek gepasseerd en reed onbedreigd naar zijn tweede dagzege. Op een respectabele afstand volgde opnieuw Kouwenberg terwijl de derde Zetec-plaats dit keer in handen viel van een nu wel foutloos rondgaande Van Uitert.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet