DTM

DTM: Christijan Albers met Audi aan de start in DTM

albers_dtm_test_mugello_480
Christijan Albers met de 2006-Audi van Futurecom TME tijdens de test op Mugello

Het is nog niet officieel en tot het zover is, wil nog geen van de betrokkenen er iets over kwijt, maar we kunnen ervan uitgaan dat Christijan Albers dit seizoen met een Audi A4 DTM uit 2006 van het Audi-klantenteam Futurecom TME deelneemt aan de elf races van de DTM. De website van het Duitstalige vakblad “Motorsport aktuell” maakt ook al melding van de deelname van de Nederlandse oud-Formule 1-coureur. Met in totaal vijf overwinningen, de tweede plaats in de eindstand van 2003 en de derde plaats in 2004 is Albers verreweg de succesvolste Nederlandse coureur in de geschiedenis van de DTM.

Tekst: René de Boer
Foto: PR

Eerder deze maand testte Albers al drie dagen voor het team Futurecom TME op het circuit van Mugello, waar op 4 mei de vierde seizoensrace van de DTM verreden wordt. Ook volgende week (31 maart tot en met 2 april) zit Albers op het circuit van Oschersleben volgens planning in de Audi A4 DTM. Hij meldt zelf dat er nog niks officieel is. “Zelfs als ik volgende week weer in de auto zit, betekent dat nog niks”, aldus Albers. Verschillende bronnen rondom het Futurecom TME-team melden echter dat Albers dit seizoen rijdt.

Stap die mogelijkheden biedt
Ondanks dat sommigen zich verbazen over de stap van Albers om te kiezen voor een gebruikte Audi, biedt deze optie wel mogelijkheden. Wie zich via Audi-klantenteam in de kijker rijdt, kan wellicht doorstromen naar actueler materiaal bij de fabrieksondersteunde teams Rosberg en Phoenix, of zelfs naar een volledige up-to-date-fabrieksauto bij het Audi Sport Team Abt Sportsline. Een recent voorbeeld hiervan is Markus Winkelhock, die het vorig jaar bij Futurecom als vervanger van de vertrokken Adam Carroll niet verkeerd deed en dit seizoen uitkomt met een Audi uit 2007 voor het Audi Sport Team Rosberg. Aan de rijcapaciteiten van Albers in de DTM behoeft niemand te twijfelen, dat heeft hij in de jaren met Mercedes-Benz wel bewezen. En wetend dat de Audi uit 2006 qua gewicht in het voordeel is ten opzichte van de actuele auto’s, kon hij wat dat betreft nog wel eens voor een verrassing zorgen…
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet