Formule 3

Formule 3: Carlo van Dam na goede test klaar voor de F3-start in Japan

carlo_v_dam_2008_toms

De Nederlandse autocoureur Carlo van Dam is klaar voor de start van het Japanse Formule 3 kampioenschap. Eerder deze week testte hij met Toyota Team TOM’s twee dagen op het circuit van Suzuka, op 4 en 5 april worden de eerste twee races van het seizoen verreden op Fuji.

Tekst: PR
Foto: carlovandam.nl


Tijdens de test op Suzuka - de laatste voor de start van het seizoen - noteerde Carlo op de eerste dag de tweede tijd en was op de afsluitende dag het snelst van alle vijftien coureurs die in actie kwamen. "We zaten er weer goed bij”, concludeerde Carlo van Dam.

Afstelling
"Qua tijden moet je tussen de regels kunnen lezen, want het blijft natuurlijk een test en iedereen reed op verschillende momenten op verschillende banden. Het belangrijkste is dat we weer veel aan de afstelling hebben kunnen veranderen en ik voelde me voor het eerst volledig op mijn gemak in de auto. Letterlijk, want we hadden ook een nieuwe stoel gemaakt en daar door zat ik een stuk beter in de cockpit. Tijdens de laatste sessie van de tweede dag begon het te regenen en op een natte baan reed ik de tweede tijd, maar er was ook een andere, snellere serie regenbanden die ik niet gebruikt heb. Suzuka is overigens een geweldig circuit en het is uiteraard prettig dat we ook daar getest hebben, zo ken ik inmiddels drie van de zes verschillende races waar dit jaar de races om het Japanse kampioenschap op worden verreden.”

Productief
"Alles bij elkaar opgeteld hadden we wederom twee productieve en leerzame dagen. Bovendien begin ik me hier in Japan nu echt thuis te voelen, zowel op de circuits als in het dagelijkse leven. De komende week ben ik nog even in Nederland en daarna vlieg ik met plezier terug naar Japan, want ik kijk natuurlijk uit naar de eerste races op Fuji.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet