Formula Ford

Formule Ford: Van Uitert Geva Racing team klaar voor 2008

Van Uitert Geva Racing, het meest succesvolle team ooit in de Formule Ford klasse, is aan de vooravond van het nieuwe seizoen klaar om de strijd met de concurrentie opnieuw aan te gaan. Zo gaan Jennifer van der Beek en Arthur van Uitert de kleuren van het Brabantse team vanaf de Paasraces verdedigen. Ook zorgt het team voor spektakel door autosportcoryfeeën die hun carrières zijn gestart in de Formule Ford een kans te geven om in een gastrace het verleden te laten herleven.

Tekst: PR
Foto's: Fast Company

480_jennifer_0755

Dame met racebloed
Jennifer van der Beek (17) maakte vorig jaar haar debuut in de Formule Ford Zetec klasse. De dochter van toerwagenlegende Hans van der Beek liet in dat eerste seizoen een uitstekende indruk achter door meerdere malen het podium te beklimmen. Uiteindelijk belandde Jennifer op een vijfde plaats in het kampioenschap. Een uitstekende plaats; maar wat echt tekenend is voor het overduidelijke talent van de Nootdorpse zijn haar resultaten in de regen. Zodra de omstandigheden ‘tricky’ zijn is Jennifer nadrukkelijk op haar best, waarschijnlijk een voordeel in een Nederlands kampioenschap.
Dit seizoen stoomt Jennifer door naar de Duratec-klasse, de hoogste divisie in de Formule Ford en komt zij uit in de bekende rood-witte kleuren van het Van Uitert Geva Racing team .
Teambaas Gert Valkenburg ziet veel potentieel in zijn jonge pupil: “Jennifer is relatief onervaren maar ze is snel genoeg en heeft het talent om het goed te doen dit jaar. Daarnaast beschikt ze ten overvloede over iets wat haar ver kan brengen en dat is pit. Jennifer is absoluut niet bang om de strijd aan te gaan en dat is absoluut mooi om te zien!” Eén ding is zeker: De grote mannen voorin mogen oppassen voor deze dame met overduidelijk veel racebloed.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet