Sportscars

Sportscars: Racing for Holland klaar voor 24 uur van Le Mans

Nadat op maandagavond bij RTL Autosport de in nieuwe kleuren gestoken Dome S101 sportscar te zien was presenteerde Jan Lammers vandaag op Circuit Park Zandvoort zijn Racing for Holland team aan haar sponsors en de pers. Na de successen van Racing for Holland in 2002 en 2003, toen twee maal op rij het FIA Wereldkampioenschap Sportscars werd gewonnen, is het doel dit jaar om het de fabrieksteams in de 24 uur van Le Mans weer moeilijk te gaan maken.

 rfh_dak


Tekst en fotografie: Marco Antheunisse

Met coureurs John Bosch en Elton Julian is het Jan Lammers weer gelukt om een team samen te stellen dat in staat geacht moet worden om te gaan strijden voor de podiumplaatsen.

 rfh_namen


Jan Lammers: Racing for Holland is een beetje de luis in de pels geworden van vele grote fabrieksteams als Audi, Bentley, Chrysler en Cadillac. We hebben twee keer aan Le Mans meegedaan met twee auto’s, in totaal hebben we dus aan 96 uur race deelgenomen. Dat wij van die 96 uur als team 94 uur probleemloos hebben meegereden geeft aan hoe goed ons team is. Want de 2 uur dat onze auto uit de race was kwam door een persoonlijke fout, (na 22 uur racen werd een bocht over het hoofd gezien). Ons geheim schuilt in een fantastische inzet en preparatie van de auto. Ons team is perfect op elkaar ingesteld en dat heeft er nu bijvoorbeeld voor gezorgd dat wij ruim voor de deadline al helemaal klaar zijn.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet