Diversen

Div: Veel nieuws tijdens Internationale Testdag Zolder

De racewereld begint langzaam uit zijn winterslaap te ontwijken. Tijdens een internationale testdag in Zolder bespeurde autosport.nl veel vertrouwde gezichten. De Dutch Supercar Challenge telde vandaag de meeste afgevaardigden op de baan. Ook uit de Formule Renault 2.0L kwamen enkele auto’s in actie evenals een wel zeer speciale Formule l bolide met Nederlandse roots.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

dsc_corvette
De DSC-Corvette van de combinatie van't Hoff en Werkman.

Dutch Supercar Challenge
Het DSC had waarschijnlijk de grootste vertegenwoordiging op het circuit van Zolder. V-Sports van Coen Vink was vandaag met twee auto’s vertegenwoordigd. Luc Braams en Rocl Abresch komen komend seizoen met de Chemoil Ferrari F430 Challenge in actie. Beide rijders kwamen in het verleden in de BMW 120D Cup uit. De tweede auto welke door V-Sports gerund wordt is de Corvette Z06R voor Alex van’t Hoff en Danny Werkman die van de V8 STAR een overstap gemaakt hebben naar de Corvette. Meindert van Buuren en Nicky Pastorelli willen komend seizoen met de V8 STAR voor de titel gaan, maar hun bolide kwam nog niet in actie.

us_carworld_habers
De ex-BTCS Megane is nu in handen van US Carworld en wordt bestuurd door
Jochen Habets.

Het team van US Carworld voelde de ex-BTCS Renault Megane van Gosselin Racing aan de tand. Divitec Racing was met de Solution F Astra van Carlo Kuijer en Jeroen Reijntjes aanwezig. Een bolide die wij kennen uit de BTCS S2 klasse, maar voor uniek voor een Nederlands kampioenschap.

solution_f_dsc_astra
Uniek voor de DSC, de Solution F Astra van Divitec Racing

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet