Formula Ford

Formule Ford: Arthur van Uitert en Raymond Surink debuteren tijdens Pasen

De één gaat racen bij het team van Jan Paul van Dongen, de ander woont in Dongen. Beiden zullen ze tijdens de Paasraces debuteren in de Formule Ford. Met beiden een Zetec onder de kont zullen Raymond Surink en Arthur van Uitert tegen elkaar gaan strijden.

Tekst: Marc Kok
Foto’s: Marco Antheunisse

Geen onbekende naam
Arthur van Uitert is geen onbekende naam. De raceklasse ging in het verleden immers door het leven als de Van Uitert Formule Ford. Anno 2008 gaat de voormalige klassesponsor zelf racen in de FF. En maakt Arthur van Uitert op 38-jarige leeftijd zijn racedebuut.

arthur_van_uitert_ff2008
Arthur van Uitert maakt tijdens de Paasraces zijn debuut in de Formule Ford.

Liefde voor de autosport
"Ik heb altijd liefde voor de autosport gehad’’, vertelt Van Uitert. "Bovendien ben ik opgegroeid met Geva Racing en heb ik ook de klasse gesponsord. In 2005 ben ik begonnen met karten en heb ik vorig jaar mijn racelicentie gehaald. Vervolgens ben ik met Gert Valkenburg om tafel gaan zitten en heb ik gezegd: ‘Gert, ik wil nu ook gaan racen’. Dat ga ik nu doen. Ik heb onlangs met de Nieuwjaarsrace op Zandvoort in een Saker gereden. Die wedstrijd gaf me een goed gevoel. Al zal ik straks tegen de jonge jongens met hun Formule Ford-ervaring niet opgewassen zijn. Ik wil tijdens het jaar 2008 vooral mezelf verbeteren en hoop minimaal één keer op het podium van de Zetec-klasse te komen.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet