Diversen

Div: Formule Atlantic: Junior Strous derde op testdag, Dominick Muermans 16de

junior_strous_test_2008_2
Junior Strous in actie.

Junior Strous heeft een goede eerste testdag in de Formule Atlantic achter de rug. De Nederlander kwam tijdens de Spring Training op het circuit van Laguna Seca tot de derde tijd. Dominick Muermans kwam in het 18 wagens tellende veld tot P16.

Tekst: Marc Kok/PR
Foto’s: PR

Dane Cameron van Genoa Racing kwam met een snelste ronde van 1:16.465 (105.366 mijl per uur gemiddeld) het beste voor de dag. Carl Skerlong klokte met 1:16.492 de tweede chrono. Junior Strous pakte P3 met een 1:16.580. "Voor mij was het een prima dag hier op Laguna Seca, na de ochtendsessie was ik vijfde. Ik kon uiteindelijk opklimmen naar een derde plaats, het verschil met de snelste wagen is maar 0,115 seconde’’, aldus Strous.

‘Moet nog sneller kunnen’
Achter Strous zit een gat van 0,4 seconde dus de top drie heeft hier zijn zaakjes goed voor elkaar, vervolgde Strous. "We hebben vanmiddag de vering veranderd en de complete auto zowel voor als achter stijver gemaakt. Ik moet zeggen dat het moeilijk was om voor de allersnelste tijd te gaan, want er was geen live timing computer op het circuit te zien. Hierdoor kon je ook niet echt weten wat de concurrentie deed. We moesten hier ook nog ons testprogramma afwerken. De concurrentie heeft dit jaar al gereden op Sebring en kon daardoor op de oude banden van Sebring de test beginnen. Er zijn maar drie sets nieuwe Cooper banden per dag beschikbaar. In de ochtendsessie moesten we dus meteen een nieuw setje rubber op roken, terwijl de anderen dat setje later op de dag konden gebruiken. Dinsdag gaan we er weer voor, het moet nog sneller kunnen.’’

'Supervet'
Dominick Muermans klokte in 1:18.643 de 16e tijd. "Het verschil met de snelste rijder is 2,1 seconden. Daar kon zeker vanmiddag nog een halve seconde vanaf, dan was ik nu elfde geweest, maar ik had wat pech. Ik reed een snelle ronde aan het einde van de sessie, maar er waren wat rijders van de baan geraakt en we kregen een rode vlag en de sessie werd gestopt. Het was een mooie dag. Ik vind Laguna Seca een supervet circuit. Vooral die afdaling door de zogenaamde Corck Screw is echt kicken. Het circuit is wel een flinke aanslag op de nekspieren. In sommige bochten trek je bijna 5G, dus dat voel je wel.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet