Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Adam Flamholc snel in Amerikaanse test

Snelle tijden voor een viertal Europese dragracers tijdens de afgelopen dagen gehouden testsessies in Valdosta. Adam Flamholc doorbrak zelfs als eerste Europese Pro Stock-rijder de 6,7 seconden-grens en bleef met zijn tijd van 6,699 seconden ver onder het op naam van Eero Knihtilä staande Europees record van 6,781 seconden.

Tekst: Remco Scheelings

Alle drie de Europese Pro Stock-rijders bleven met hun tijden onder het bestaande Europees record. Kort achter de zeer snelle tijd van de Zweed Flamholc eindigde diens landgenoot en regerend Europees kampioen Jimmy Alund op 6,745 seconden terwijl ook de Fin Richard Sundblom zijn persoonlijk record fors verbeterde en uitkwam op 6,777 seconden. Het drietal reed de testsessie in Valdosta om het onlangs in Amerika aangeschafte materiaal te testen en als voorbereiding op de komend weekend te verrijden Gatornationals. Tijdens deze derde wedstrijd in de NHRA POWERade Drag Racing Series komt met Leif Andreasson (Top Alcohol Funny Car), Urs Erbacher (Top Fuel) en de drie genoemde Pro Stockers een recordaantal Europeanen aan de start.

Ook de Pro Modified-klasse testte in Valdosta. Als enige Europeaan kwam Roger Johansson in de baan. De Zweed bleef met zijn tijd van 6,256 seconden ook al onder zijn persoonlijk record. Nog meer opzien baarde echter John Russo door met 5,895 seconden de allersnelste Pro Modified-run uit de geschiedenis op de klokken te zetten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet