Diversen

Diversen: Formula BMW Europe te gast op Zolder

class_of_2008

Gisteren was de Formula BMW Europe te gast op Zolder. Zoals bekend maken deze wedstrijden het komend seizoen deel uit van het Formule l pakket en enkele geselecteerde wedstrijden. Doordat Formla BMW Europe nu in het Formule l pakket participeert, is het niveau aanmerkelijk gestegen.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

BMW legt de lat hoger
Nadat de BMW Formule Junior jarenlang vast bestanddeel vormde van het DTM pakket heeft men voor komend seizoen de lat aanmerkelijk verhoogd. Voor komend seizoen maakt het Formula BMW Junior Europe voor het eerst deel uit van het Formule l pakket. Behalve de ervaren teams van Eifelland Racing en Josef Kaufmann Racing, zijn nu ook de teams van DAMS, Fortec en Eurointernational in Formula BMW Junior Europe actief. Voor een seizoen BMW Formula Europe moet volgens insiders bijna 350.000 Euro worden neergeteld. Dat reflecteerde zich dan ook in de uitstraling van de diverse teams. De input van sommige teams kan met gemak op Formule 3 niveau worden geplaatst. Of deze insteek voor een Junior-klasse de juiste weg is, moet worden afgewacht, maar BMW denkt deze wel te zijn ingeslagen.

Woordvoerder Krauss van BMW: “Van mediazijde was er voor een Formle Junior testdag nooit erg veel belangstelling. Maar voor de tests hier op Zolder hebben wij zelfs verschillende media-aanvragen gekregen. Voor ons is dit ontzettend belangrijk. Wij willen de lat voor Formula BMW Junior Europe nog hoger leggen. Dat is onze intentie.” Oorspronkelijk stond er een Formula BMW Europe-wedstrijd in het voorprogramma van de Champcarworldseries op Zolder gepland. Ik kan U verzekeren dat wij er alles aan zullen doen om de Formula BMW Europe wedstrijd op Zolder doorgang te laten vinden. Het liefst natuurlijk op de geplande Champcardatum.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet