NASCAR

NASCAR: Tweede achtereenvolgende zege voor Carl Edwards

In een tijdsbestek van zes dagen scoorde Roush Fenway-coureur Carl Edwards zijn tweede NASCAR Sprint zege. Hoewel men bij Roush Fenway pas laat in 2007 serieus aan het Car of Tomorrow programma begon te werken, lijken de Fords zich na twee races al tot potentiële kanshebbers voor de Chase te ontwikkelen.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Autostock

las_vegas_race
De Ford Fusions bepaalden het beeld van de wedstrijd op Las Vegas

Even aan zijden draadje
De zege van Carl Edwards leek even aan een zijden draadje te hangen. Doordat de banden tijdens een reguliere stop de pitlane in rolden kreeg de Ford-coureur een “drive-through” opgelegd. Edwards ontsnapte aan een tweede “drive-through” nadat een fotograaf het team tijdens een andere stop de pitcrew in de wegliep waardoor een soortgelijke situatie ontstond. Teameigenaar Jack Roush over de zege van Edwards: “Wij zijn niet zo goed als we er nu uitzien, maar wij zijn ook niet zo slecht als in de tweede helft van 2007 toen wij geen races konden winnen. We zitten er in ieder geval bij.” Voor het team van Jack Roush was het in ieder geval de tweede zeg in 11 races op de Las Vegas Motor Speedway. Ook een twee ronden durende Sprint naar de Finish kon Edwards niet van de zege weerhouden. Edwards: “Wij doen dit om the winnen. Het winnen van races is het mooiste dat er is, maar het ultieme doel is het kampioenschap. En daar gaan wij dit jaar voor!”

Zware crashes Jeff Gordon en Tony Stewart
Tony Stewart en Jeff Gordon houden in ieder geval minder prettige herinneringen aan hun bezoek aan Las Vegas over. In een duel met Matt Kenseth raakte Jeff Gordon kort voor het einde de muur. De brokstukken van zijn Chevrolet zorgden voor een rode vlag situatie. Ook Tony Stewart crashte aan het begin van de wedstrijd. Zijn tweede dit weekend. Eerder crashte hij tijdens de Nationwide Series(de voormalige Busch series). Stewart had last van zijn pols, terwijl Gordon het wrak ongeschonden kon verlaten. De rode vlag situatie beroofde Dale Earnhardt jr. eigenlijk van de zege. Zowel Gordon als Stewart klaagde achteraf over het feit dat de Safer Wall niet op Las Vegas was aangebracht. Na enkele niet-kwalificaties wordt voormalig Champcar-coureur A.J. Allmendinger wordt bij Red Bull Team Toyota voor de volgende wedstrijden mogelijk tijdelijk vervangen.

carl_edwards_las_vegas
Never Miss Anything staat er op de Ford Fusion van Carl Edwards, maar wie doet het
hem deze fraaie koprol na?


UITSLAG(Provisional)
1. Carl Edwards Ford 267 ronden
2. Dale Eanrhardt Jr. Chevrolet 267 ronden
3. Greg Biffle Ford 267 ronden
4. Kevin Harvick Chevrolet 267 ronden
5. Jeff Burton Chevrolet 267 ronden
6. Kasey Kahne Dodge 267 ronden
7. David Ragan Ford 267 ronden
8. Travis Kvapil Ford 267 ronden
9. Denny Hamlin Toyota 267 ronden
10.Mark Martin Chevrolet 267 rondenAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet