Benelux Racing League

BRL: Niels Bouwhuis in BRL-V6

Niels Bouwhuis heeft een volgende stap gezet in zijn racecarrière gezet. De 26-jarige coureur uit Veenendaal komt in 2005 uit in de BRL-V6 series.
Tekst en foto: PR


 _____________


Komende vanuit de kartsport en vervolgens actief in de Formule Arcobaleno, de Formule Ford en de Renault Clio Cup, ziet Niels het helemaal zitten in de BRL-V6. “De BRL-V6 is een spectaculaire raceklasse, met aan de start de top van de nationale autosport. Precies de klasse waar ik denk dat ik op dit moment aan toe ben. Het initiatief van Harry Maessen om deze serie op te zetten heeft mijn bewondering, want er zijn maar weinig mensen die daar de durf en kennis voor hebben.” De door Weytech techniek geprepareerde BRL-V6 raceauto heeft het silhouet van de Ford Mondeo en een Ford V6 met een vermogen van 325 pk. Gecombineerd met het gewicht van 925 kilo is de raceauto een ware racebom met een spectaculair uiterlijk.

"Het afgelopen seizoen heb ik al meerdere keren naar de BRL's staan kijken en mijn belangstelling ging elke keer weer naar deze raceauto. De gelijkwaardigheid van de door de organisatie verzegelde motoren geeft een goede spanning aan de wedstrijden. Immers het afstellen van bijvoorbeeld de wegligging en het talent van de coureur kan het verschil tussen succes en minder betekenen. Dankzij de steun van mijn sponsors heb ik het contract kunnen tekenen, ik kijk met spanning uit naar de komende wedstrijden. Dat de BRL-V6 series ook semi-Europees rijden is natuurlijk helemaal top. Want de circuits in Duitsland zoals Hockenheim, Nürburgring en bijvoorbeeld Zolder in België zijn echt helemaal te gek om op te gaan rijden. Natuurlijk zijn ook de nationale circuits van Zandvoort en Assen spectaculair en blijven een uitdaging."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet