WTCC

WTCC: Dirk Müller verstevigt kampioenschapspositie

De Duitser Dirk Müller heeft zijn leiding in het wereldkampioenschap voor toerwagens verstevigt door de tweede race op het circuit van Imola te winnen. In de eerste race werd hij vierde, terwijl de winst toen naar Alfa Romeo-rijder Fabrizio Giovanardi ging. Antonia Garcia en Andy Priaulx (beide rijdend in een BMW) pakten in de eerste race de plaatsen twee en drie. Priaulx pakte ook in de tweede race een podiumplaats door als tweede te eindigen. Alessandro Zanardi leek in de tweede race op weg naar de laatste podiumplaats, maar werd in de laatste ronde van de baan gereden door Augusto Farfus, waardoor Zanardi terugviel naar de zesde plaats en Fabrizio Giovanardi er met de derde plaats vandoor ging.

Tekst: Pieter de Boer en PR

De start van de eerste race was niet echt succesvol voor Giovanardi. Nadat eerst García hem kon inhalen, was het kort daarop ook Priaulx die de Alfa achter zich liet. Echter Giovanardi vecht zich terug en rijd al in ronde twee weer aan de leiding. Beide BMW’s hebben daarna alleen nog maar het nakijken terwijl Giovanardi met drie seconde voorsprong de race op zijn naam zet.

Een heftig moment in de eerste race was er nog even voor Plöderl in zijn Ford Forcus. In ronde zes lanceert hij zijn wagen over de kerbstone en slaat meerdere malen over de kop. Slechts door een wonder weet hij ongedeerd uit te stappen. Het is een moment waarop de wedstrijdleiding had kunnen beslissen de wedstrijd stil te leggen, echter het snelle uitstappen van Plöderl voorkomt een vervroegd einde van race één. Honda pakt dankzij de zesde plaats van Colciago eindelijk zijn eerste punten van het seizoen.

In race twee mag Zanardi van Pole vertrekken, nadat hij in de eerste race als achtste over de finish komt. De Italiaan weet zijn eerste plaats bij de start te behouden, terwijl Dirk Müller en Andy Priaulx een super start kennen. Vanaf plaats vijf en zes schieten zijn naar plaats twee en drie in de race. Ook García weet twee plekke bij de start goed te maken.

Terwijl in ronde drie de eerste twaalf coureurs binnen drie seconde van elkaar over de start en finish raasde, weet Dirk Müller zijn BMW naast de wagen van Zanardi te zetten en hem in te halen. Een ronde later haalt ook Priaulx hem in en wordt hij verder naar achteren verdrongen. De Italiaan blijft daarna tot de laatste ronde in vechten voor zijn podiumplaats, echter moet deze opgeven nadat Farfus hem ramde. Beiden vallen terug. Zanardi finished uiteindelijk zesde, terwijl Farfus als vijfde wordt afgevlagd.

In de Independent trophy, waar ook Coronel voor strijdt, is het Balzan die een dubbele overwinning pakt


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet