NASCAR

NASCAR: Carl Edwards wint uitgestelde wedstrijd op Fontana

De enige man die waarschijnlijk de California Speedway gelukkig verlaten heeft was Ford-coureur Carl Edwards. Met nog dertien ronden te gaan greep hij in de naar maandag uitgestelde wedstrijd definitief de leiding.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Autostock

edwards_leading
Roush Fenway-coureur Carl Edwards op weg naar zijn 8e overwinning in de NASCAR Sprint
Cup.

8e NASCAR-overwinning Carl Edwards
Terwijl Carl Edwards zijn 8e NASCAR-overwinning nog lang zal herinneren, willen de fans deze wedstrijd zo snel mogelijk vergeten. Storm, regen en een slechte waterafvoer zorgde ervoor dat de wedstrijd op zondag tweemaal met rood moest worden onderbroken. Uiteindelijk werd de race zondagavond om 11 Uur na 87 ronden definitief afgebroken. Jeff Gordon: “Niet het meeste briljante idee, maar het was misschien de beste oplossing om het in ieder geval te proberen.” De doodvermoeide crews en coureurs hadden er toen al 15 Uur op zitten. Gordon: “NASCAR wilde in ieder geval proberen om de fans een wedstrijd te bieden, hoewel zij erg kwaad waren. Dit circuit moet zeker iets aan de afvoer doen. Met al die wateroverlast was het misschien beter geweest om de wedstrijd af te gelasten.” Denny Hamlin, Casey Mears en Dale Earnhardt jr. werden het slachtoffer van de wateroverlast. Meerdere coureurs oordeelden dat het misschien toch een beter idee was geweest indien de wedstrijd direct naar de maandag verplaatst was.

In het eerste gedeelte van de race op zondag gebruikte men het 1.5 mijl ovalgedeelte en bij de tweede sectie op maandag het 2.0 mijl gedeelte. Na de laatste reguliere stops kwam Edwards achter Jimmie Johnson, Jeff Gordon en zijn Roush Fenway teamgenoot Jamie McMurray terug op de baan. In de 236e ronde wist Edwards Jimmie Gordon te verschalken en pakte uiteindelijk de zege. Edwards: “Het is een plezier om tegen Jimmie Johnson te racen, dat is een echte racer” NASCAR veteraan Mark Martin reed zijn 700e wedstrijd en eindigde uiteindelijk als zestiende.

UITSLAG(provisional)
1. Carl Edwards Ford 250 ronden
2. Jimmie Johnson Chevrolet 250 ronden
3. Jeff Gordon Chevrolet 250 ronden
4. Kyle Busch Toyota 250 ronden
5.Matt Kenseth Ford 250 ronden
6. Martin Truex Jr. Chevrolet 250 ronden
7. Tony Stewart Toyota 250 ronden
8. Kevin Harvick Chevrolet 250 ronden
9. Kasey Kahne Dodge 250 ronden
10. Ryan Newman Dodge 250 ronden


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet