Diversen

Div: Veel nieuwtjes tijdens huldiging autosportkampioenen in Hoofddorp

480_buiten_claus_3061

Tim Buijs die overstapt naar de Porsche Supercup, Shirley van der Lof die Formule 3 wil gaan rijden, kampioensteam Collé dat komend met een derde V6-wagen aan de start van de BRL verschijnt, de introductie van een olympische klasse in de Clio Cup en coureurs die hun bolide tijdelijk inruilen voor het huwelijksbootje. De huldiging van de nationale autosportkampioenen 2007, gisteravond in Claus Event Center Hoofddorp, leverde veel interessante racenieuwtjes op.

480_entourage_3089

Tekst: Marc Kok, Roy van der Laan en Remco Scheelings
Foto’s: Tim Böhme en Marc Kok

BMW 130i Cup: magere tijden
De BMW 130i Cup kent helaas magere tijden. "Ik verwacht komend seizoen twaalf tot veertien auto’s“, aldus cupcoördinator Frank Kerseboom. Tempo-Team Racing heeft zich zoals bekend teruggetrokken uit de autosport; verder stopt Team Bleekemolen helemaal of grotendeels met deelname aan de BMW 130i Cup.
De teamgenoten Tim Coronel en Bas Schothorst, de nummers twee en drie van 2007, zijn dit jaar weer van de partij. Kampioen Ricardo van der Ende houdt zijn kaken nog even op elkaar. "Ekris Motorsport, het team waarvoor ik vorig jaar reed, zet twee auto’s in. Het is alleen nog niet bekend wie de BMW’s gaat besturen.’’

Geld sprokkelen
Nick Bleekemolen, de nummer twee in de BMW Drivers Trophy, gaat graag verder in de BMW 130i Cup. “Select Windows, de eigenaar van mijn auto, zet deze dit seizoen graag weer in. Verder heb ik een flink deel van het benodigde budget bij elkaar. Ik hoop nu dat het mij lukt om ook de rest van het geld bij elkaar te sprokkelen.”

nick_bleekemolen
Nick Bleekemolen.

Geluisterd
Het vorige seizoen van de BMW 130i Cup was weliswaar spannend en competitief, maar de klasse werd overschaduwd door technische diskwalificaties, CAR-zaken en rechtszittingen. Verder wilden de toprijders binnen de Cup graag dat de BMW nog meer een échte raceauto zou worden. Voor zover mogelijk, is op het bovenstaande geanticipeerd.

Rad van Fortuin
Om de races meer spanning te geven, is het ‘Rad van Fortuin’ bedacht waarmee de winnaar van de eerste race bepaalt wie in de tweede race van pole position mag vertrekken (zie het bericht van 21 februari op deze site).

Snellere BMW
De BMW 130i wordt verder iets sneller, met dank aan een geoptimaliseerd motormanagementsysteem en een verbeterd onderstel. Alle rubbers in het onderstel worden vanaf dit seizoen van een hardere racekwaliteit. De schokdempers worden verzegeld. De organisatie van de BMW 130i Cup introduceert verder een ruilsysteem voor het motormanagement. Alle rijders krijgen aan het begin van het weekeinde een computer, die ze aan het einde van het raceweekeinde weer moeten inleveren.

480_podium_bmw_3320
Bas Schothorst, Ricardo van der Ende en Tim Coronel (v.l.n.r.)

Huldiging
De nummers één tot en met drie van het afgelopen jaar werden gisteravond gehuldigd in Hoofddorp. Zo beklom Ricardo van der Ende als kampioen het hoogste treetje en stond ‘de snelste man van Nederlan’ Tim Coronel op schavot nummer twee. "Nu is Ricardo de snelste man van Nederland’’, plaagde speaker van dienst Allard Kalff Tim een beetje. Bovendien moest Tim van Allard beloven dat hij in 2008, zoals in 2007 wel gebeurde, geen rechtszaken meer zou aanspannen. "De reglementen zijn nu beter, dus ik denk dat het niet meer nodig zal zijn’’, antwoordde Coronel, wiens ploegmaat Bas Schothorst als de nummer drie van 2007 werd gehuldigd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet