Formule 1

Formule 1: Heidfeld pakt allereerste pole

In de nieuwe manier van kwalificeren heeft Williams een mokerslag uitgedeeld door plaats één en drie te pakken. Het gehele weekend zat het team er redelijk bij, maar geen moment hebben ze de lijsten aangevoerd. Toch stonden beide wagens ineens voor aan het veld en was het alleen Räikkönen die zich er als allerlaatste er nog tussen kon wurmen. Het moet voor Heidfeld een goed gevoel geven in zijn thuisrace voorop te mogen starten. Helemaal wanneer hij verder in lijst kijkt en zijn landgenoten slechts op plaats acht en tien terug ziet.

Tekst: Pieter de Boer, Foto PR

 _____________


Het was een verrassende kwalificatie, welke anders dan eerder dit seizoen direct voor de startopstelling geldt. Morgen hoeven de coureurs alleen nog maar in actie te komen om te racen. Daardoor was de strategie ook gelijk iets wat al bepaald moest worden voor de kwalificatie. De teams mogen immers niet meer werken aan de wagen na de kwalificatie.

Albers kon zijn goede prestaties van de afgelopen dagen niet evenaren. Hij kon zowel de Jordan’s als zijn teamgenoot niet voor blijven. Hij moet vanaf plaats twintig starten en zal daar zeker niet tevreden mee zijn. Friesacher start als achttiende, voor Karthikeyan die na zijn crash in Monaco geen moment meer de man is geweest van voor die tijd. Hij is ook nu het gehele weekend al langzamer dan Monteiro, die hij normaal gesproken volledig zoek reed.

Een andere man die zeker niet tevreden kan en mag zijn is Michael Schumacher. De Duitser reed opnieuw een teleurstellende kwalificatie en eindigde uiteindelijk op plaats tien. De uitdrukking op Schumacher’s gezicht sprak boekdelen. Het gaat niet goed bij Ferrari en het lukt het team op dit moment ook niet om de negatieve spiraal om te buigen. Ook zijn teamgenoot start niet van voren. Barrichello mag morgen als zevende van start.

Voorin waren ook de nodige verrassingen. Naast de goede prestatie van Williams, viel ook de tegenvallende prestaties van Renault (plaats zes en negen) en Sauber (plaats elf en vijftien) op. Renault is de winnende stemming van het begin van het seizoen kwijt, terwijl andere teams juist verder naar voren komen. Het maakt het voor het kampioenschap echter wel zeer spannend.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet