Formula Ford

Formule Ford: eerste meters Van Diemen 2006 van Jan Paul van Dongen

Jan Paul van Dongen stapt dit seizoen over van de Zetec-klasse naar de Duratec-divisie. De Zandvoorter heeft daartoe een Van Diemen 2006 aangeschaft. Gisteren reed hij zijn eerste rondjes op Circuit Park Zandvoort. 

foto's: Tein Eizema en Justin van Densen 


janpaul_duratec_001-480

De auto van Jan Paul werd vorig jaar nog bestuurd door Rogier de Wit, die naar het Brits kampioenschap is verhuisd.
De Van Diemen 2006 is uiteraard in de racekleuren van Van Dongen uitgevoerd: geel met blauwe sidepods. Sponsoring ontbreekt nog. “Daar ben ik nog mee bezig”, aldus de oudere broer van Danny van Dongen.
Jan Paul verwacht een zwaar seizoen. “De meeste rijders gaan door. Denk aan Michel Florie, Henk Vuik, Liroy Stuart en Rogier Jongejans.”
Jan Paul van Dongen behoort tot de meest ervaren deelnemers in de Formule Ford. De telg uit het bekende Zandvoortse racegeslacht boekte zijn grootste successen in 2005, toen hij het NK en de Benelux-titel won in de klasse First Division.


jpvd10-480

Raymond Surink

Overig nieuws: Raymond Surink maakt dit seizoen zijn debuut in de Formule Ford. Hij komt uit voor het team van Jan Paul van Dongen en bestuurt een Swift uit 2000. Van Dongen hoopt zijn team nog uit te breiden met een derde rijder. “Mijn auto van vorig seizoen, een Van Diemen 2000, is raceklaar en beschikbaar voor gegadigden.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet