Diversen

Div: Ron Boon is Competition Manager Circuit Park Zandvoort

480_ron_boon

Ron Boon (47) is per 1 februari benoemd tot Competition Manager van Circuit Park Zandvoort. In deze functie wordt de Hagenaar verantwoordelijk voor de coördinatie van de diverse raceklassen die deel uitmaken van het Dutch Power Pack. Daarnaast zal hij zich gaan bezighouden met het uitzetten van lijnen voor de toekomstige ontwikkeling van de autorensport op nationaal niveau.

Tekst: PR, foto: Chris Schotanus

Boon beschikt over ruime ervaring in de autosport, zowel op nationaal als op internationaal niveau. Hij was jarenlang actief als competitiemanager voor een grote auto-importeur en als zodanig verantwoordelijk voor de organisatie van tal van raceklassen met toer- en formulewagens. Daarna begeleidde hij individuele coureurs, teams en bedrijven in diverse autosportcategorieën op het gebied van organisatie, marketing en communicatie. “Mijn werkzaamheden als Competition Manager voor Circuit Park Zandvoort betekenen een interessante nieuwe opgave”, aldus Boon. “Met mijn jarenlange ervaring zal ik proberen om een positieve bijdrage te leveren aan de Nederlandse autosport. Ik zie het als een van mijn taken om de onderlinge sportiviteit tussen de deelnemers op de baan te bevorderen.”

De klassen waarmee Boon zich zal gaan bezighouden, zijn de Samsung BMW 130i Cup, de Dunlop SportMaxx Clio Cup, de Formido Swift Cup, de Formule Ford, de BRL-serie en de nieuwe Toerwagen Diesel Cup. Al deze categorieën vormen de vaste bestanddelen van het Dutch Power Pack-programma, dat komend seizoen een zestal keren te zien zal zijn op Circuit Park Zandvoort en daarnaast optredens zal verzorgen op de circuits van Assen en Zolder. “De aanstelling van een Competition Manager past goed in de lijn van onze ambitie om het Dutch Power Pack verder te doen professionaliseren. Wij zijn blij dat we in de persoon van Ron Boon iemand met zoveel ervaring aan ons hebben kunnen binden”, verklaart Erik Weijers, C.O.O. van Circuit Park Zandvoort.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet