Supercar Challenge

DSC: Spektakel op de Hockenheimring (lang)


 2392_barenbrug

In de Sport ligt Bas Barenbrug in de RS Motorsport BMW op de eerste plaats, daarachter Ron Braspenning in de Compact en Milko Tas. In ronde 29 begeeft het differentieel van Ron het en valt hij uit. Milko schuift op en John van der Voort sluit aan . Uiteindelijk finishen zij ook in deze volgorde.

Berry van Elk heeft uiteindelijk weinig aan de goed gepland pitstop, bij het opkomen van het rechte eind breekt er een Uniball van de wielophanging af en hij schuift van de baan.

 2785_ambaum


Ook in de Supersport maken de kerbstones een slachtoffer, bij Hans Ambaum breekt ook een wielophanging af zodat ze de fraaie derde plaats kwijt raken.

Voor Dennis Swart reden tot vreugde, voor de derde keer een podium- plaats achter Lex van der Meijden en Richard van den Bos.

 2355_dubois


In de GT divisie wordt het nog spannend, Pieter Dubois heeft snel orde op zaken gebracht en Coomes en Olij ingehaald in de 25e ronde, in de 29e ronde is ook Cor Euser dit tweetal voorbij en hij gaat op jacht naar Pieter.

 2370_ruudolij


Ronde na ronde loopt Cor langzaam in maar uiteindelijk komt hij 4 seconden tekort.

Rene Wijnen en Pieter Dubois maken hun timingfoutje van gisteren goed en pakken de eerste plaats, Cor Euser wordt 2e en de derde plek is voor blije Graham Coomes in de Porsche. Ondanks dat de Porsche niet helemaal goed liep toch nog in dezelfde ronde geëindigd vlak voor Ruud Olij in de BMW GTR.

Volgende races 17 en 18 juni op Spa-Francorchamps in het voorprogramma van de 12 Heures de Spa.

Uitzending op Motors TV, vrijdagavond 3 juni a.s. 22.00 uur
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet