Supercar Challenge

DSC: Spektakel op de Hockenheimring (lang)


 2725_safetycar

Het begin van chaos, de safetycar komt in eerste instantie in het midden van het veld de baan op net voor Ron Braspenning. Na een halve ronde besluit de safetycar auto’s door te laten om de leider in de wedstrijd op te vangen. Ron geeft direct vol gas en probeert gebruik te maken van de situatie. De auto’s daarachter volgen en gaan de safetycar , die inmiddels om onduidelijke redenen geheel links op de baan gaat rijden , voorbij.

 2330_rudolph


Vanuit de safetycar worden geen duidelijke signalen gegeven en door de zon is het groene licht moeilijk te zien. Zodra de leider in de wedstrijd, Rene Wijnen in de Viper bij de safetycar aankomt krijgt ook hij een seintje voorbij te mogen vlak voor de ingang van de pitstraat.

Direct daarna realiseert de safetycar dat ze de leider hebben gemist en gaan weer op het midden van de baan rijden. De wedstrijdleider besluit het nog een keer te proberen en laat weer wagens doorsturen maar inmiddels is bijna de 25e minuut van de wedstrijd verstreken.

 2360_mini


Berry van Elk heeft de situatie op tijd in de gaten en rijdt langzaam de pitlane in, wacht 8 seconden voor de lijn en rijdt dan de pitstraat in, Ook Cor Euser is wakker en volgt Berry, wacht even en rijdt dan ook met 1 seconde speling de pitlane in.

Voor Berry in de MINI s het voordeel het grootst, hij kan een volle ronde terugpakken die hij achter lag vanwege de spin in de eerste ronde en komt weer achter de leidende groep in de Sport de baan op.

 2237_helm_HP


De wedstrijdleider is inmiddels door de pitstops het spoor geheel bijster, de leider in de wedstrijd wisselt meerdere malen door de pitstops.

De safetycar blijft in de baan om de pitstops af te wachten en daarna de leider op te pakken, uiteindelijk een safetycar in de baan voor 22 minuten voor een ongeval wat in 2 ronden was geborgen.

Na het verstrek van de safetycar blijkt dat Ruud Olij in de BMW GTR op kop ligt gevolgd door Graham Coomes in de Porsche en de Viper van Wijnen/Du Bois en vlak daarachter Cor Euser.

In de Supersport ligt Richard van den Bos op kop gevolgd door Lex van der Meijden in de Marcos en Hans Ambaum die inmiddels het stuur heeft overgenomen van Nol Kohler.

 2760_rechtestuk

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet