Supercar Challenge

DSC: Spektakel op de Hockenheimring (lang)Verslag race 6, Hockenheim zondag 22 mei 2005

Na een nacht met regen en overwerk voor een aantal monteurs om de wagens weer klaar te krijgen voor de race klaart het in de ochtend op en de zon breekt door.

Op de paddock begint het al aardig druk te worden met bezoekers en ook de tribunes zijn aardig bezet, een opsteker voor de BERU Top10 organisatie die problemen verwachten ivm de Formule 1 race op Monaco.

 2215_voordestart


Om 11:15 gaat de race over 60 minuten van start.

Cor Euser in de Marcos weet zijn eerste startplaats te behouden maar de Viper met Rene Wijnen achter het stuur dringt al meteen heftig aan. Berry van Elk spint met de MINI op te koude banden in de Sachs Curve en sluit achteraan. In de rest van het startveld heeft geen problemen en komt dit keer de eerste ronde ongeschonden door

 2576_start


In de tweede ronde weet Rene Wijnen Cor Euser te passeren en neemt de leiding. Op 4 seconden volgen Graham Coomes en Ruud Olij.

In de Supersport heeft Lex van de Meijden de leiding op plaats twee ligt Nol Kohler en op drie Dennis Swart, daarachter vechten Richard van de Bos en Denny van Os ronde na ronde een fraai gevecht uit.

 2593_bmw_duel


Tot aan ronde 8 weet Denny Richard voor te blijven. Met een mooie uitremaktie gaat Richard er voorbij. Richard vervolgt nu zijn jacht op nummer 3 , Dennis Swart, in de 15e ronde neemt Richard de derde plaats over.

 2586_ron


In de Sport divisie start Ron Braspenning in de BMW Compact perfect, hij weet direct voor Milko Tas in de Alfa GTA te komen en kan tot aan de pitstops de leiding houden. Vlak achter Milko begint Bas Barenbrug in de BMW aan te dringen, in de 12 ronde weet Bas aan Milko voorbij te gaan.

Dan vlak voor de pitstops aanvangen breken bij de Clio van Dirk-Jan Hofmans alle wielbouten van het linker voorwiel af juist in de snelle rechterbocht naar het Stadion, Dirk-Jan gaat hard de bandenmuur in en de westrijdleider besluit de safetycar in te zetten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet