Supercar Challenge

DSC: Spektakel op de Hockenheimring (lang)


 2031_alfa

De Sport Divisie

Ron Braspenning verloor bij de start zijn eerste plaats aan Milko Tas met de Alfa GTA, in de tweede ronde wist hij zijn plek weer terug te pakken. Gedurende de gehele race die volgde bleven de heren stuivertje wisselen. Uiteindelijk trok Ron aan het kortste eind mede door de extra pitstopseconden (15) door de overwinningen in de vorige race op Assen. Na de pitstops begon Ron een fraaie inhaalrace om de “verloren”tijd goed te maken en vocht zich keurig terug naar plek 2 op slechts 3.277 seconden van de winnaar Milko Tas. De race werd helaas voor Ron 3 minuten voortijdig afgevlagd anders had een overwinning er misschien ingezeten. Blijdschap bij het team van Milko na de technische problemen met de Alfa.

 2115_bmw


Alex en Max Schoep konden de derde startplaats helaas niet ver”bronzen” door problemen met de versnellingsbak.

Bas Barenbrug reed een foutloze race, vanaf de vierde plaats gestart maakte hij de verwachting waar door op de derde plaats te finishen.
Aan het einde van de race werd het nog spannend toen Ben Busser in de BMW en John van der Voort in de tweede Alfa 147GTA naderbij kwamen, uiteindelijk hadden ze 4:432 en 6:759 tekort voor het podium.

Kampioenskandidaat Willem Steenhoek had zijn dag niet, de wagen had problemen met de wegligging, spectaculair een driftende wagen in de bochten maar het leverde slechts een negende plaats op. Na het wisselen van de schokbrekers morgen een nieuwe kans.

 2121_sport_compact


De equipe Frank Moelands/Jeroen van de Heuvel, in een Sport Compact had zich slim ingeschreven in de GT divisie om toch wat punten voor Jeroen te vergaren die met de Saker niet kon starten door een defecte motor. Zij eindigden op de 6e plaats op 12,5 kilometer achterstand op Cor Euser, maar wel met 10 punten en morgen Champagne.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet