Supercar Challenge

DSC: Spektakel op de Hockenheimring (lang)Niet lang daarna in de 8e ronde kon Lex de Primera inhalen en op jacht gaan naar Van den Bos in de zwarte BMW.

Na de pitstops en de verrekende strafseconden, Nol Köhler en Hans Ambaum moesten 15 seconden langer stilstaan en Richard van den Bos 10 seconden, wist de Primera met Jim Pocklington achter het stuur de leiding weer over te nemen.

Richard van den Bos zat hun dicht op de hielen gevolgd door Lex van der Meijden. Wat volgde was een fraai gevecht, uiteindelijk maakte Jim een remfout en raakte Richard die ver terug viel.

Jim Pocklington wist de leiding weer over te nemen maar werd op de hielen gezeten door Lex van der Meijden, in een fraaie actie buitenom wist Lex de Engelsen te verschalken die niet veel laten met problemen de box in moesten.

Intussen was Dennis Swart sterk komen opzetten en wist zelfs de inmiddels ingestapte Hans Ambaum voorbij te gaan naar de 2e plaats, in de 35e ronde wist Hans dit recht te zetten.

 3244_marcos_achter


Op de eerste plaats geëindigd, Lex van der Meijden, 2e op 3.734 gevolgd door Nol Köhler/Hans Ambaum en op 6.208 daarachter Dennis Swart.
De oplettende Dirk Schulz, merkte na de race op dat hij bestolen was met 1 ronde. Zijn transponder had niet goed gewerkt. Bij de tijdwaarneming is dit na de race gecorrigeerd waardoor hij een mooie vijfde plek in nam.


Gosse Stielstra in de Porsche had nog een benauwd moment, achter op het circuit zag hij plotseling vlammen achter uit de Porsche en ze kwamen niet uit de uitlaat, hij was zo verstandig zijn wagen te parkeren bij een baanpost wat verder en te assisteren bij het blussen. Het leverde mooie beelden op voor de cameraploegen voor MOTORS TV.

 0754_porsche brand


Een olielekkage op de uitlaat bleek de oorzaak, de achter Gosse rijdende Jaap Wilkens moest zelfs door alle olie op de voorruit de pits in voor een clean-up, het zicht was praktisch tot nul gereduceerd.

Team Van Os had ook een matige race, de race verliep redelijk, een lekke band maakte een eind aan de race vanaf een 4e plaats vlak achter Dennis Swart.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet