Supercar Challenge

DSC: Spektakel op de Hockenheimring (lang)Race 5 van het kampioenschap

Wat vooraf werd gevreesd op de korte baan waren aanrijdingen, doordat in de race van 50 minuten de leiders de rijders in de sportdivisie nogal een aantal keren zouden inhalen. Het bleek niet nodig, er waren wat benauwde momenten maar van echte problemen bleek geen sprake.

 1998_startcrash


De start van de race met een rollende start verliep vrijwel zonder problemen. Alleen in de achterhoede van het veld was het even spannend in de eerste bocht toen Bas Barenbrug een klein tikje kreeg van de auto van Ben Busser die zijn auto voor die van Bas zette. Hierdoor slingerde Bas met zijn BMW door de eerste bocht, waardoor de anderen daarachter allen van het gaspedaal moesten. De teammaatjes Iman van Schelven en Ko Scheurer raakten elkaar daardoor in de eerste bocht en schoven er af, beide liepen lichte schade op maar moesten later opgeven.

 2043_euser


Cor Euser en de Viper van Wijnen/Dubois gingen er snel vandoor en trokken een gat met de rest van het veld.

Tot aan ronde 11 wist de Marcos voor te blijven, met een schitterende uitremactie wist René Wijnen de Viper er voor te zetten en kon toen langzaam uitlopen. Tijdens de pitstops ging er wat mis, door een misverstand duurde de pitstop van Pieter die het stuur overnam 30 seconden langer dan nodig, wat volgde was een inhaalrace waarin ze uiteindelijk op 13 seconden achter Euser eindigden.

 3220_olij


Graham Coomes had een vrijwel foutloze race met de Porsche, door een slecht lopende motor kon hij echter geen vuist maken en finishte op ruim 50 seconden met op 7 seconden daarachter Ruud Olij die zich steeds beter thuis begint te voelen in de supersnelle BMW GTR.

In de Supersport waren er nogal wat wisselingen en fraaie acties te zien. Richard van den Bos nam de kop en werd al snel op de hielen gezeten door Nol Köhler in de Marcos, de Engelsen Jim Pocklington en Steve Papworth in de Nissan Primera en vlak daarachter Lex van der Meijden.

Lex wist de Primera met een fraaie actie in te halen en ging daarna op jacht naar Nol, in de bocht naar het stadion dacht Lex een gaatje te zien en probeerde binnendoor te steken. Een lichte touché was het gevolg waardoor Nol de rondte in ging en weer snel moest aanhaken maar wel op aardige achterstand.

 0605_touche


Lachende derde waren de Engelsen met de Primera die de tweede plaats over konden nemen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet