Supercar Challenge

DSC: Spektakel op de Hockenheimring (lang)

In het programma van de BERU Top 10 op de Hockenheimring zijn twee races gereden van de Dutch Supercar Challenge. De race op zaterdag werd gewonnen door Cor Euser, op zondag was de combinatie Dubois/Wijnen met de US Carworld Viper SRT 10 iedereen de baas.

Tekst: PR

Race 5, zaterdag 21 mei Hockenheim.

Na de trainingen van vrijdag in de volle zon gaat de eerste race van het weekend op Hockenheim van start onder een bewolkte lucht met wat druppels regen. Na de waterballetten op Zandvoort en Assen vreest iedereen wederom een wet race. Het blijft gelukkig droog tijdens deze race samen met de BERU Top10.

 1978_klein_startveld


Met 32 wagens op de grid waarschijnlijk het kleinste startveld van het jaar. Doordat de races onverwacht verreden moeten worden op de korte baan van Hockenheim is dit helaas de enige optie.

Tijdens de kwalificatie van vrijdagmiddag bleek de Equipe Pieter Dubois-René Wijnen met de Viper de snelste, met 1:05,264 wisten zij een ronde af te raffelen met Cor Euser op 0,259 en Graham Coomes en zijn nieuwe Porsche 996 GT2 Twin Turbo op de derde plaats op 1:486 ondanks dat hij nogal wat last had van “misfires”.

 1979_porsche_coomes


In de Supersport divisie was het Richard van den Bos die de klasse aanvoerde met 1:07,851, Lex van der Meijden op 0:451 en Dennis Swart op 1:103.

In de Sportdivisie was het Ron Braspenning in een BMW Compact die opnieuw de pole wegkaapte met een 1:13,003 voor al zijn teamgenoten, Milko Tas op de tweede plaats op een marginale 0:099 en als derde Alex en Max Schoep op 0:349.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet