Formula Ford

Formule Ford: Chris Maliepaard (16) naar Engels kampioenschap met GETEM Racing

chris_maliepaard_2008

Het is voor Chris Maliepaard tijd geworden om de vleugels verder uit te slaan. Dat gaat de 16-jarige Formule Ford-rijder doen in Engeland.


Tekst en foto: PR

"Allereerst een woord van dank aan Bas van Kuppeveld van ACS-Racing, hij heeft Chris vanaf de Formule Ford-cursus op Zandvoort tot en met het testen op Zandvoort en Zolder altijd voorzien van goed materiaal en goede ondersteuning’’, vertelt Karel Maliepaard. "Na het Formule Ford Festival op Brands Hatch heeft Chris nog een racecursus gedaan op Silverstone. Hij was daar zonder twijfel de meest getalenteerde coureur.’’

Goed van pas
Die snelheid kwam er ook weer goed uit tijdens een test op 9 november op het circuit van Brands Hatch met de Mygale van het GETEM team. De week daarna is er getest op Silverstone. "Bij die gelegenheid leek het of de stopwatches het niet goed meer deden. Op het nationale circuit reed Chris een snelste ronde die ruim 1,5 seconde sneller was dan de snelste tijd die in augustus gereden was. Dit kwam mede door de bijzondere weersomstandigheden.’’

Engels kampioenschap
Het Engels kampioenschap Formule Ford bestaat uit tien raceweekenden met in totaal 25 races. De start van het seizoen is op 22 maart op Oulton Park. In totaal worden er acht verschillende circuits aangedaan, waaronder Spa-Francorchamps dat samenvalt met het Benelux kampioenschap.

Heftige strijd
De strijd in het kampioenschap zal heftig worden omdat er op dit moment meer dan vijf coureurs zijn die allemaal aanspraak willen en misschien ook wel kunnen maken op de titel. "Chris verwacht met de Mygale van het Getem team plus de motoren van Premier Power hoge ogen te kunnen gooien. Zijn teamgenoot is Linton Stutely die vorig seizoen vierde werd in het kampioenschap en derde op het Festival. Door goed samen te werken moeten ze allebei ver kunnen komen’’, aldus Karel Maliepaard.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet